Pietre de rectificat pentru masinile de rectificat arbori cu came
Kinik

Pietre de rectificat
Crystec Technology Trading GmbH

Prezentarea firmei Crystec
Cuprins CCD E-Mail English   deutsch   français    romana    russki
pietre rectificat   fara centre   cilindric   interior   plan   roti dintate   supapa   cama   arbore cotit   tehnologie slefuire

Pietre de rectificat pentru ax cu came

Pentru rectificarea axului cu came sunt necesare pietrele de rectificat care se pot misca liber si au abilitatile de a urma forma axului cu came si finiseaza foarte bine suprafata. Ambele modele de pietre de rectificat, cele cu legaturi ceramice,precum si cele cu legaturi polimer, pot fi folosite la acest procedeu, alegerea lor depinzand de materialul din care este construit axul cu came si de cerintele finisajului suprafetei.

Cam Grinding Wheel Cam Grinding Machine

Masini de rectificat pentru axul cu came sunt necesare in industria automobilistica, la producerea avioanelor, camioanelor, vapoarelor, locomotivelor si a masinilor agricole.
Exista doua tipuri de astfel de masini:
1) Masina cu ciclu dublu, care poate rectifica suprafata dur si fin intr-o singura operatie. Pentru aceasta masina sunt indicate pietrele de rectificat cu legaturi ceramice care au o viteza de rotatie foarte mare.
2) Sunt folosite doua masini separate, una care rectifica suprafata dur si una care rectifica suprafata fin. In acest caz pentru masina care rectifica suprafata dur sunt folosite pietre de rectificat cu legaturi ceramice si in cazul celeilalte masini, pentru rectificarea fina, se folosesc pietre de rectificat din plastic.
Revizuirea arborelui cu came are loc in firme specializate. Cantitatea de material care trebuie eliminata este mult mai scazuta decat la fabricarea initiala, dar tolerantele, pe care trebuie slefuirea sa le atinga, sunt in ambele cazuri aceleasi.

Masini standard pentru rectificarea axului cu came

Cam grinding machines

Pietrele de rectificare dure cBN (nitrura cubica de bor) sunt cele mai potrivite pentru rectificarea arborelui cu came, in cazul in care masina de rectificat este pregatita pentru a utiliza astfel de pietre cBN. In special la producerea de arbori cu came din otel pentru motoarele masinilor auto si camioanelor sunt aceste pietre dure foarte indicate.

Recomandari pentru pietre de rectificat pentru ax cu came

Pentru producerea de noi arbori cu came, va recomandam folosirea urmatoarelor pietre de rectificat:

Cam Grinding Wheel

Pentru revizuirea arborelui cu came, unde cantitatea de material ce trebuie indepartata nu este asa de mare, va recomandam folosirea urmatoarelor piese de rectificat:

Cam Grinding Wheel

Pentru ca majoritarea masinilor de rectificat pentru arborele cu came sunt construite personalizat, avem nevoie de informatii complete pentru a livra pietrele de rectificat adecvate. Va rugam sa ne dati detalii despre masina de rectificat, precum si proprietatile pe care le are piatra de rectificat pe care ati folosit-o pana in prezent. De asemenea avem nevoie si de informatii privind viteza de rotatie, dimensiunea particulelor si rugozitatea suprafetei dorite.


Ascutirea si ajustarea pietrelor de rectificat

Forma acestor pietre de rectificat trebuie corectata din timp in timp. Pentru aceste operatii se folosesc scule de ascutit diamantate.
Ascutirea si ajustarea au ca scop restaurarea geometriei de taiere originala a pietrei de rectificat dar si a planaritati si rotunjimii pietrei.

Materiale abrazive si materialul pietrelor de rectificat

Masinile de rectificat pot fi echipate cu pietre de rectificat diferite. Pietrele de rectificat pot fi din oxid de aluminiu (Al2O3), din nitrura de bor cubica cBN sau din diamant. Pietrele din nitrura de bor cubica sau din diamant sunt foarte dure si pot fi utilizate pentru rectificari de mare precizie a componentelor din material foarte dur. Durata de viata e foarte mare. Pietrele din diamant au anumite limite in rectificarea otelurilor din cauza solubilitatii carbonului in fier.

Marimea plasei

Marimea grauntelui a materialului abraziv este determinata de marimea sitei care este folosita pentru selectia materialului. De aceea marimea plasei este o instrument de masura a rugozitatii pietrei de rectificat si este determinanta de capacitatea de material aschiat si de rugozitatea piesei dupa rectificare.

dur mediu fin foarte fin ultra fin
10 12 14
16 20 24
30 36 46
54 60
70 80 90 100
120 150 180 220
240 280 320 400
500 600 700 800
1000 1200 1500 2000
2500 3000 4000 6000

Legaturi

Legatura materialului abraziv poate fi de tip vitrificat, metalic sau rasinos. Legaturile vitrificate sunt cele mai des intalnite. Se pot atinge capacitati mari de material aschiat iar rigiditatea permite o rectificare de inalta precizie. Aceata legatura nu e sensibila la apa, acizi sau uleiuri si nu este influentata nici de temperatura. Legatura rasinoasa in schimb este moale si este folosita pentru a atinge suprafete foarte fine. Legaturile metalice de exemplu se folosesc in scopuri speciale de exemplu pentru ascutirea si ajustarea a pietrelor prin electroeroziune. Discurile si pietrele de antrenare folosesc legaturi cauciucate.

foarte fin fin mediu dur foarte dur
D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Pietrele de rectificat marca Kinik

Noi va putem oferi diferite tipuri de pietre de rectificat marca Kinik Taiwan. Kinik este un producator cunoscut de materiale abrazive cu o reputatie buna in acest domeniu. Pentru intrebari sau oferte va rugam sa ne contactati.

Pietre de rectificat marca Kinik

Crystec Technology Trading GmbH dicuta cu placere cu dumneavoastra si alte detalii.
cuprinsul paginilor noastre de internetCuprins

contact cu Crystec Doriti si alte informatii?
Va rugam sa ne contactati!
inceput paginainceput