Pietre de rectificat pentru masini de rectificat fara centre
Kinik

Pietre de rectificat
Crystec Technology Trading GmbH

Prezentarea firmei
Cuprins CCD E-Mail English   deutsch   français    romana    russki
pietre rectificat   fara centre   cilindric   interior   plan   roti dintate   supapa   cama   arbore cotit   tehnologie slefuire

Pietre de rectificat pentru masini de rectificat fara centre

Pentru rectificarea pieselor rotunde care necesita rapiditate si precizie inalta se folosesc masinile de rectificat fara centre. Se pot folosi diferite versiuni si tipuri de pietre de rectificat care se adapteaza dupa masina de rectificat si aplicatia finala.

Masini de rectificat fara centre

Masinile de rectificat fara centre se pot configura pentru rectificare cu avans longitudinal si cu avans de patrundere. O versiune a rectificarii fara centre cu avans longitudinal este si rectificarea cu avans longitudinal pana la opritor.
Piatra de antrenare da miscarea de rotatie a piesei de lucru, iar discul abraziv, respectiv piatra de rectificare, are rolul de indepartare a materialului prin aschiere.

Rectificarea cu avans longitudinal

La rectificarea cu avans longitudinal, semifabricatele trec prin masina pe suprafata unei rigle port-piesa. Astfel se pot rectifica piesele cilindrice, latimea, dar si diametrul pietrei de rectificat se adapteaza in functie de lungimea semifabricatului, de stocul materialului care trebuie aschiat, dar si de productivitatea stabilita in prealabil. Piatra de antrenare da miscarea de rotatie a piesei, iar piatra de rectificat indeparteaza stocul de material pana se ajunge la dimensiunea dorita. Axa pietrei de antrenare este putin inclinata si nu este paralela cu axa pietrei de rectificat. Aceasta inclinatie da miscarea de rotatie a pieselor pe rigla port piesa. Forma pietrei de antrenare este usor concava.

throughfeed grinding endfeed grinding
Rectificare fara centre cu avans longitudinal Rectificare fara centre cu avans longitudinal
pana la opritor

Rectificarea cu avans de patrundere

Rectificarea cu avans de patrundere ofera si posibilitatea rectificarii pieselor care nu au o forma cilindrica. Semifabricatul este introdus in masina de catre un robot sau de un mecanism automatizat. Apoi piatra de rectificat si piatra de antrenare se apropie si se incepe procesul de rectificare. Pentru acest proces, pietrele de rectificat si de antrenare se profileaza in functie de forma si geometria semifabricatului.

infeed grinding
Rectificare cu avans de patrundere

Recomandari

Tabela de mai jos este pentru rectificare cu avans longitudinal. Pentru rectificarea cu avans de patrundere se selecteaza un material abraziv cu o marime fina pentru a da suprafetei finisarea necesara.

Recomdare pietre de rectificat

Pietre de antrenareC:


Dimensiuni standard

Dimensiuni standard ale pietrelor de rectificat

Observatii:

 • Masuri de siguranta (Safety-MOS): viteza generala de lucru sub 2000m/min (33m/s) sunt utilizate in general pentru pietre de rectificat cu legaturi vitrifiate iar sub 3000m/min (50m/s) sunt pentru pietre de rectificat cu legatura organica. Pentru pietre de rectificat cu viteze mai mari va rugam sa ne contactati.
 • Pentru rectificare dupa profil, va rugam sa specificati grosimea necesara si forma. Pietrelor cu grosimi de peste 400mm (16")se fabrica din doua bucati.
 • Alte marimi se pot fabrica la cerere.

Montarea corecta a pietrelor:

 1. Prima oara se curata axul pietrei de rectificat si suprafata flansei de impuritati.
 2. Se verifica suprafata si se controleaza uzura flansei si a axului.
 3. La montarea unei pietre de rectificat mari nu se utilizeaza vazeline sau alti unguenti pe baza de petrol, utilizati un spray cu silicon pentru o montare mai usoara
 4. Asigurati-va ca sageata marcata pe piatra de rectificat se afla in pozitia de sus a pietrei de rectificat. In cazul montarii setului de pietre multiple se urmareste acelasi lucru.
 5. Asigurati-va ca odata cu pietrele de rectificat sunt montate sugativele corespunzatoare pe fiecare flansa.
 6. Fixati sugativa pe flansa si strangeti surubul usor (cu mana).
 7. Utilizand o cheie dinamometrica, se vor strange toate suruburile pe rand cu o forta de 2.1M. Kg.
 8. Dupa primele 8 ore de functionare se vor restrange suruburilor.
 9. Repetati aceasi operatie strangand suruburile cu o forta de 5M.Kg.
 • Pentru pietre de rectificat late de 18"~20" (455~510mm) forta de strangere a suruburilor va fi de la 6 la 7M. Kg.
 • Pentru pietre de rectificat subtiri cu o grosime de 10"~12" (250~305mm) va fi necesara o forta 5M.Kg.

Roti de antrenare

Dimensiuni roti de antrenare


Ascutirea si ajustarea pietrelor de rectificat

Ascutirea si ajustarea au ca scop restaurarea geometriei de taiere originala a pietrei de rectificat dar si a planaritati si rotunjimii pietrei.

Materiale abrazive si materialul pietrelor de rectificat

Masinile de rectificat pot fi echipate cu pietre de rectificat diferite. Pietrele de rectificat pot fi din oxid de aluminiu (Al2O3), din nitrura de bor cubica cBN sau din diamant. Pietrele din nitrura de bor cubica sau din diamant sunt foarte dure si pot fi utilizate pentru rectificari de mare precizie a componentelor din material foarte dur. Durata de viata e foarte mare. Pietrele din diamant au anumite limite in rectificarea otelurilor din cauza solubilitatii carbonului in fier.

Marimea plasei

Marimea grauntelui a materialului abraziv este determinata de marimea sitei care este folosita pentru selectia materialului. De aceea marimea plasei este un instrument de masura a rugozitatii pietrei de rectificat si este determinanta de capacitatea de material aschiat si de rugozitatea piesei dupa rectificare.

dur mediu fin foarte fin ultra fin
10 12 14
16 20 24
30 36 46
54 60
70 80 90 100
120 150 180 220
240 280 320 400
500 600 700 800
1000 1200 1500 2000
2500 3000 4000 6000

Legaturi

Legatura materialului abraziv poate fi de tip vitrificat, metalic sau rasinos. Legaturile vitrificate sunt cele mai des intalnite. Se pot atinge capacitati mari de material aschiat iar rigiditatea permite o rectificare de inalta precizie. Aceata legatura nu e sensibila la apa, acizi sau uleiuri si nu este influentata nici de temperatura. Legatura rasinoasa in schimb este moale si este folosita pentru a atinge suprafete foarte fine. Legaturile metalice de exemplu se folosesc in scopuri speciale de exemplu pentru ascutirea si ajustarea a pietrelor prin electroeroziune. Discurile si pietrele de antrenare folosesc legaturi cauciucate.

foarte fin fin mediu dur foarte dur
D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Pietrele de rectificat marca Kinik

Noi va putem oferi diferite tipuri de pietre de rectificat marca Kinik Taiwan. Kinik este un producator cunoscut de materiale abrazive cu o reputatie buna in acest domeniu. Pentru intrebari sau oferte va rugam sa ne contactati.

Pietre de rectificat marca Kinik

Crystec Technology Trading GmbH dicuta cu placere cu dumneavoastra si alte detalii.
cuprinsul paginilor noastre de internetCuprins

contact cu Crystec Doriti si alte informatii?
Va rugam sa ne contactati!
inceput paginainceput