Pietre de rectificat pentru arborele cotit
Kinik

Pietre de rectificat
Crystec Technology Trading GmbH

Prezentarea firmei Crystec
Cuprins CCD E-Mail English   deutsch   français    romana    russki
pietre rectificat   fara centre   cilindric   interior   plan   roti dintate   supapa   cama   arbore cotit   tehnologie slefuire

Pietre de rectificat pentru arborele cotit

Rectificarea arborelui cotit este necesara pretutindeni in industria automobilistica, fabricarea de motoare disel, industria aeronautica etc. Deseori trebuie ca arborii cotiti sa fie revizuiti si atunci este nevoie de o noua slefuire. Viteza de rotatie de 2700m/min este normala, desi multe pietre de rectificat ating si viteze mult mai mari. Majoritatea pietrelor de rectificat pentru rectificarea arborelui cotit sunt de tipul 1. Pietrele de rectificat mai late pot fi incadrate des in categoriile 5, 7 sau 21.

Crankshaft Grinding Wheel Crankshaft Grinding Machine

Recomandari pentru pietre de rectificat pentru arborele cotit

Crankshaft Grinding Wheel Application

Daca utilizati o masina de rectificat care foloseste mai multe pietre de rectificat pentru a slefui simultan toate lagarele, va rugam sa ne specificati diametrul si toleranta grosimii fiecarei pietre de rectificat. Prin aceasta aveti certitudinea ca toate pietrele de rectificat sunt ascutite si calibrate dupa dorinta Dumneavoastra si le primiti marcate si ambalate intr-un set, in asa fel incat asamblarea lor este foarte usor de realizat. Pietrele de rectificat cu 3 straturi au tolerante mici si raze inguste la margini. Cu ajutorul acestor pietre de rectificat se pot slefui foarte bine suprafetele lagarelor, precum si peretii laterali.

Dimensiuni standard ale pietrelor de rectificare pentru arborii cotiti

type 1 type 5 type 7 type 21
valve seat grinding wheel shape valve seat grinding wheel shape valve seat grinding wheel shape valve seat grinding wheel shape

Crankshaft Grinding Wheel Standard Dimensions

Va rugam sa ne specificati latimea pietrei de rectificat, daca este posibil, in mm.


Ascutirea si ajustarea pietrelor de rectificat

Forma acestor pietre de rectificat trebuie corectata din timp in timp. Pentru aceste operatii se folosesc scule de ascutit diamantate.
Ascutirea si ajustarea au ca scop restaurarea geometriei de taiere originala a pietrei de rectificat dar si a planaritati si rotunjimii pietrei.

Materiale abrazive si materialul pietrelor de rectificat

Masinile de rectificat pot fi echipate cu pietre de rectificat diferite. Pietrele de rectificat pot fi din oxid de aluminiu (Al2O3), din nitrura de bor cubica cBN sau din diamant. Pietrele din nitrura de bor cubica sau din diamant sunt foarte dure si pot fi utilizate pentru rectificari de mare precizie a componentelor din material foarte dur. Durata de viata e foarte mare. Pietrele din diamant au anumite limite in rectificarea otelurilor din cauza solubilitatii carbonului in fier.

Marimea plasei

Marimea grauntelui a materialului abraziv este determinata de marimea sitei care este folosita pentru selectia materialului. De aceea marimea plasei este o instrument de masura a rugozitatii pietrei de rectificat si este determinanta de capacitatea de material aschiat si de rugozitatea piesei dupa rectificare.

dur mediu fin foarte fin ultra fin
10 12 14
16 20 24
30 36 46
54 60
70 80 90 100
120 150 180 220
240 280 320 400
500 600 700 800
1000 1200 1500 2000
2500 3000 4000 6000

Legaturi

Legatura materialului abraziv poate fi de tip vitrificat, metalic sau rasinos. Legaturile vitrificate sunt cele mai des intalnite. Se pot atinge capacitati mari de material aschiat iar rigiditatea permite o rectificare de inalta precizie. Aceata legatura nu e sensibila la apa, acizi sau uleiuri si nu este influentata nici de temperatura. Legatura rasinoasa in schimb este moale si este folosita pentru a atinge suprafete foarte fine. Legaturile metalice de exemplu se folosesc in scopuri speciale de exemplu pentru ascutirea si ajustarea a pietrelor prin electroeroziune. Discurile si pietrele de antrenare folosesc legaturi cauciucate.

foarte fin fin mediu dur foarte dur
D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Pietrele de rectificat marca Kinik

Noi va putem oferi diferite tipuri de pietre de rectificat marca Kinik Taiwan. Kinik este un producator cunoscut de materiale abrazive cu o reputatie buna in acest domeniu. Pentru intrebari sau oferte va rugam sa ne contactati.

Pietre de rectificat marca Kinik

Crystec Technology Trading GmbH dicuta cu placere cu dumneavoastra si alte detalii.
cuprinsul paginilor noastre de internetCuprins

contact cu Crystec Doriti si alte informatii?
Va rugam sa ne contactati!
inceput paginainceput