Pietre de rectificat cilindrice si de tip rola
Kinik

Pietre de rectificat
Crystec Technology Trading GmbH

Crystec Firmenüberblick
Inhalt CCD E-Mail English   deutsch   français    romana    russki
pietre rectificat   fara centre   cilindric   interior   plan   roti dintate   supapa   cama   arbore cotit   tehnologie slefuire

Pietre de rectificat cilindrice

Slefuirea cilidrica se poate folosi pentru toate piesele de tip rotund, chiar daca produsul finit nu este un cilindru. Piesele pot fi, de asemenea, de forma conica sau sa aiba o forma speciala. Slefuirea de tip rotund se va efectua cu o piatra de rectificat potrivita formei. Pietrele de rectificat pentru slefuirea cilindrica pot fi folosite cand piesa este fixata sau montata intre centre.

Cylindrical grinding wheelCylindrical round grinding

Recomandari

Dimensiuni standard

Cerintele pietrelor de rectificat pentru slefuirea cilindrica sunt diferite si variaza de la finisajul dur (indepartarea rapida a stocului de material) pana la finisajul foarte fin (suprafete netede ca oglinda). Indepartarea rapida a stocului de material cere o granulatie mare a pietrei de rectificat si creaza o suprafata aspra. Cu o piatra de rectificat cu o granulatie fina si o precizie inalta se pot slefui suprafete foarte netede. Si duritatea piesei este foarte importanta. Materialul dur necesita pietre de rectificat moi in comparie cu un material mai moale de aceleasi dimensiuni. Pentru piesele de dimensiuni mici cu curbe stramte si margini ascutite este important sa se foloseasca pietre de rectificat cu granulatie fina si nu este asa de importanta legatura dura a pietrei. Curbele mari pot fi slefuite foarte bine si cu pietre de rectificat dure si moi, mai ales cand piesa este dintr-un material dur.

Centerless Grinding Wheels Recommendations
Centerless Grinding Wheels Dimensions
Forma 1 Forma 2 Forma 3 Forma 4 Forma 5
Cylindrical grinding shape 1 Cylindrical grinding shape 2 Cylindrical grinding shape 3 Cylindrical grinding shape 4 Cylindrical grinding shape 5
Plat Adancit intr-o parte Adancit in ambele parti Adancit intr-o parte Adancit in ambele parti

Pietre de rectificat de tip rola

Masinile de rectificat de tip rola si pietrele de rectificat specifice lor sunt folosite pentru repararea masinilor de roluit, cum ar fi cele utilizate in laminoare in industria otelului, fabrici de hartie, fabrici de prelucrare a aluminiului, productia de alama si cupru etc. Rolele trebuie dupa un anumit timp sa fie reslefuite. Operatia este similara cu slefuirea cilindrica, cu diferenta ca piesele sunt foarte mari si suprafata care trebuie obtinuta trebuie sa fie foarte neteda.
Atentie: In cazul unei comenzi, va rugam sa specificati ca piatra de rectificat va fi folosita pentru slefuirea rolelor.

Roll grinding wheelRoll round grinding

Recomandari

Dimensiuni standard

Roll Grinding Wheels Recommendations Roll Grinding Wheels Dimensions
  • Recomandarile de mai sus sunt generale. Pentru ca slefuirea rolelor necesita o precizie inalta, este necesara o experienta bogata pentru alegerea pietrelor de rectificat corecte. Trebuie luate in considerare si materialul rolei, precum si parametrii masinii si viteza de rotatie.
  • De obicei la masinile de rectificat de tip rola se poate regla viteza de rotatie. Viteza maxima de rotatie este de 2000 m/min (35 m/s) pentru pietre de rectificare cu legaturi ceramice si de 3000 m/min (50 m/s) pentru pietre de rectificat cu legaturi polimer.

Ascutirea si ajustarea pietrelor de rectificat

Ascutirea si ajustarea au ca scop restaurarea geometriei de taiere originala a pietrei de rectificat dar si a planaritati si rotunjimii pietrei.

Materiale abrazive si materialul pietrelor de rectificat

Masinile de rectificat pot fi echipate cu pietre de rectificat diferite. Pietrele de rectificat pot fi din oxid de aluminiu (Al2O3), din nitrura de bor cubica cBN sau din diamant. Pietrele din nitrura de bor cubica sau din diamant sunt foarte dure si pot fi utilizate pentru rectificari de mare precizie a componentelor din material foarte dur. Durata de viata e foarte mare. Pietrele din diamant au anumite limite in rectificarea otelurilor din cauza solubilitatii carbonului in fier.

Marimea plasei

Marimea grauntelui a materialului abraziv este determinata de marimea sitei care este folosita pentru selectia materialului. De aceea marimea plasei este un instrument de masura a rugozitatii pietrei de rectificat si este determinanta de capacitatea de material aschiat si de rugozitatea piesei dupa rectificare.

dur mediu fin foarte fin ultra fin
10 12 14
16 20 24
30 36 46
54 60
70 80 90 100
120 150 180 220
240 280 320 400
500 600 700 800
1000 1200 1500 2000
2500 3000 4000 6000

Legaturi

Legatura materialului abraziv poate fi de tip vitrificat, metalic sau rasinos. Legaturile vitrificate sunt cele mai des intalnite. Se pot atinge capacitati mari de material aschiat iar rigiditatea permite o rectificare de inalta precizie. Aceata legatura nu e sensibila la apa, acizi sau uleiuri si nu este influentata nici de temperatura. Legatura rasinoasa in schimb este moale si este folosita pentru a atinge suprafete foarte fine. Legaturile metalice de exemplu se folosesc in scopuri speciale de exemplu pentru ascutirea si ajustarea a pietrelor prin electroeroziune. Discurile si pietrele de antrenare folosesc legaturi cauciucate.

foarte fin fin mediu dur foarte dur
D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Pietrele de rectificat marca Kinik

Noi va putem oferi diferite tipuri de pietre de rectificat marca Kinik Taiwan. Kinik este un producator cunoscut de materiale abrazive cu o reputatie buna in acest domeniu. Pentru intrebari sau oferte va rugam sa ne contactati.

Pietre de rectificat marca Kinik

Crystec Technology Trading GmbH dicuta cu placere cu dumneavoastra si alte detalii.
cuprinsul paginilor noastre de internetCuprins

contact cu Crystec Doriti si alte informatii?
Va rugam sa ne contactati!
inceput paginainceput