Pietre de rectificat pentru roti dintate
Kinik

Pietre de rectificat
Crystec Technology Trading GmbH

Prezentarea firmei Crystec
Cuprins CCD E-Mail English   deutsch   français    romana    russki
pietre rectificat   fara centre   cilindric   interior   plan   roti dintate   supapa   cama   arbore cotit   tehnologie slefuire

Pietre de rectificat pentru roti dintate

Rotile dintate din cutiile de viteze si axurile melcate transmit cuplul catre alte angrenaje, roti dintate sau lanturi de transmisie. Rotile dintate se clasifica dupa forma dintilor si numarul lor. Forma dintilor poate fi dreapta, inclinata, spiralata si hypoida. Forma dintilor este definita de distanta dintre dinti, latimea dintilor, golul dintre dinti, flancul dintilor, arcul dintelui pe cercul de divizare si arcul golului dintre dinti pe cercul de divizare. In orice caz forma dintilor trebuie astfel realizata ca forta si contactul sa se realizeze fara alunecare iar dinti sa se intrepatrunda fara probleme. Precizia formei dintilor stabileste calitatea rotii dintate. Semifabricatele rotiilor dintate se pot prelucra in mai multe moduri. Una din modalitati este slefuirea respectiv rectificarea. La final se efectueaza o calire a rotilor dintate iar in prealabil inca o rectificare finala.

Pietre de rectificat pentru roti dintate Roti dintate

In functie de structura si forma rotiilor dintate si forma dintilor se folosesc diferite pietre de rectificat. Kinik este specializata pe fabricarea pietrelor de rectificat pentru rectificari de roti dintate si garanteaza o durata de viata lunga, stoc de material indepartat inalt dar si precizie inalta de rectificare cu o deteriorare minima a materialului. pietre de rectificat pentru Reishauer,se pot oferi si sisteme Pratt si Maag.


Pietre de rectificat pentru sisteme de roti dintate tip Reishauer

Pietre de rectificat pentru sisteme de roti dintate tip Reishauer


Pietre de rectificat pentru sisteme de roti dintate Pratt

Pietre de rectificat pentru sisteme de roti dintate Pratt


Pietre de rectificat pentru sisteme de roti dintate sistem Maag

Pietre de rectificat pentru sisteme de roti dintate sistem Maag


Ascutirea si ajustarea pietrelor de rectificat

Forma acestor pietre de rectificat trebuie corectata din timp in timp. Pentru aceste operatii se folosesc scule de ascutit diamantate.
Ascutirea si ajustarea au ca scop restaurarea geometriei de taiere originala a pietrei de rectificat dar si a planaritati si rotunjimii pietrei.

Materiale abrazive si materialul pietrelor de rectificat

Masinile de rectificat pot fi echipate cu pietre de rectificat diferite. Pietrele de rectificat pot fi din oxid de aluminiu (Al2O3), din nitrura de bor cubica cBN sau din diamant. Pietrele din nitrura de bor cubica sau din diamant sunt foarte dure si pot fi utilizate pentru rectificari de mare precizie a componentelor din material foarte dur. Durata de viata e foarte mare. Pietrele din diamant au anumite limite in rectificarea otelurilor din cauza solubilitatii carbonului in fier.

Marimea plasei

Marimea grauntelui a materialului abraziv este determinata de marimea sitei care este folosita pentru selectia materialului. De aceea marimea plasei este o instrument de masura a rugozitatii pietrei de rectificat si este determinanta de capacitatea de material aschiat si de rugozitatea piesei dupa rectificare.

dur mediu fin foarte fin ultra fin
10 12 14
16 20 24
30 36 46
54 60
70 80 90 100
120 150 180 220
240 280 320 400
500 600 700 800
1000 1200 1500 2000
2500 3000 4000 6000

Legaturi

Legatura materialului abraziv poate fi de tip vitrificat, metalic sau rasinos. Legaturile vitrificate sunt cele mai des intalnite. Se pot atinge capacitati mari de material aschiat iar rigiditatea permite o rectificare de inalta precizie. Aceata legatura nu e sensibila la apa, acizi sau uleiuri si nu este influentata nici de temperatura. Legatura rasinoasa in schimb este moale si este folosita pentru a atinge suprafete foarte fine. Legaturile metalice de exemplu se folosesc in scopuri speciale de exemplu pentru ascutirea si ajustarea a pietrelor prin electroeroziune. Discurile si pietrele de antrenare folosesc legaturi cauciucate.

foarte fin fin mediu dur foarte dur
D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Pietrele de rectificat marca Kinik

Noi va putem oferi diferite tipuri de pietre de rectificat marca Kinik Taiwan. Kinik este un producator cunoscut de materiale abrazive cu o reputatie buna in acest domeniu. Pentru intrebari sau oferte va rugam sa ne contactati.

Pietre de rectificat marca Kinik

Crystec Technology Trading GmbH dicuta cu placere cu dumneavoastra si alte detalii.
cuprinsul paginilor noastre de internetCuprins

contact cu Crystec Doriti si alte informatii?
Va rugam sa ne contactati!
inceput paginainceput