Pietre de rectificat pentru masini de rectificat plan
Kinik

Pietre de rectificat
Crystec Technology Trading GmbH

Crystec Firmenüberblick
Inhalt CCD E-Mail English   deutsch   français    romana    russki
pietre rectificat   fara centre   cilindric   interior   plan   roti dintate   supapa   cama   arbore cotit   tehnologie slefuire

Pietre de rectificat pentru masini de rectificat plan

In functie de rectificarea plana dorita si in functie de tipul masinii de rectificat, se alege si se adapteaza piatra potrivita aplicatiei.

Grinding wheels for double side surface grinding

Masinile de rectificat plan sunt de mai multe tipuri si versiuni. Masinile de rectificat cu o singura piatra montata pe un ax vertical, folosesc o masa rotativa unde sunt fixate piesele care urmeaza a fi rectificate. Pe aceasi masina se pot monta si doua pietre de rectificat, una pentru rectificarea dura iar cea de a doua pentru rectificarea fina. Masinile de rectificat plan cu doua pietre duble de rectificat in versiune verticala sau orizontala sunt folosite pentru rectificare simultana a 2 fete. De asemenea sunt disponibile si diferite tipuri de incarcare si automatizare a pieselor.

Masina de rectificat plan cu masa rotativa si cu o singura piatra Masina de rectificat plan cu doua pietre de rectificat Masina de rectificat plan cu pietre duble in versiune orizontala Masina de rectificat plan cu pietre duble in versiune verticala
Masina de rectificat plan cu masa rotativa si cu o singura piatra.
Exemplu: R type
Masina de rectificat plan cu doua pietre de rectificat.
Exemplu: R type
Masina de rectificat plan cu pietre duble in versiune orizontala.
Beispiel: HD type
Masina de rectificat plan cu pietre duble in versiune verticala.
Beispiel: KVD type

Ascutirea si ajustarea pietrelor de rectificat

Ascutirea si ajustarea au ca scop restaurarea geometriei de taiere originala a pietrei de rectificat, dar si a planaritati si rotunjimii pietrei.

Materiale abrazive si materialul pietrelor de rectificat

Masinile de rectificat pot fi echipate cu pietre de rectificat diferite. Pietrele de rectificat pot fi din oxid de aluminiu (Al2O3), din nitrura de bor cubica bBN sau din diamant. Pietrele din nitrura de bor cubica sau din diamant sunt foarte dure si pot fi utilizate pentru rectificari de mare precizie a componentelor din material foarte dur. Durata de viata e foarte mare. Pietrele din diamant au anumite limite in rectificarea otelurilor din cauza solubilitatii carbonului in fier.

Marimea plasei

Marimea grauntelui a materialului abraziv este determinata de marimea sitei care este folosita pentru selectia materialului. De aceea marimea plasei este o instrument de masura a rugozitatii pietrei de rectificat si este determinanta de capacitatea de material aschiat si de rugozitatea piesei dupa rectificare.

dur mediu fin foarte fin ultra fin
10 12 14
16 20 24
30 36 46
54 60
70 80 90 100
120 150 180 220
240 280 320 400
500 600 700 800
1000 1200 1500 2000
2500 3000 4000 6000

Legaturi

Legatura materialului abraziv poate fi de tip vitrificat, metalic sau rasinos. Legaturile vitrificate sunt cele mai des intalnite. Se pot atinge capacitati mari de material aschiat iar rigiditatea permite o rectificare de inalta precizie. Aceata legatura nu e sensibila la apa, acizi sau uleiuri si nu este influentata nici de temperatura. Legatura rasinoasa in schimb este moale si este folosita pentru a atinge suprafete foarte fine. Legaturile metalice de exemplu se folosesc in scopuri speciale de exemplu pentru ascutirea si ajustarea a pietrelor prin electroeroziune. Discurile si pietrele de antrenare folosesc legaturi cauciucate.

foarte fin fin mediu dur foarte dur
D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Pietrele de rectificat marca Kinik

Noi va putem oferi diferite tipuri de pietre de rectificat marca Kinik Taiwan. Kinik este un producator cunoscut de materiale abrazive cu o reputatie buna in acest domeniu. Pentru intrebari sau oferte va rugam sa ne contactati.

Pietre de rectificat marca Kinik

Crystec Technology Trading GmbH dicuta cu placere cu dumneavoastra si alte detalii.
cuprinsul paginilor noastre de internetCuprins

contact cu Crystec Doriti si alte informatii?
Va rugam sa ne contactati!
inceput paginainceput