folyamatos alagútkemence, alagútkemencék az elektronika ipar számára.
Koyo Thermo Systems

Koyo Thermo Systems Co., Ltd. európai képviselete:
Crystec Technology Trading GmbH

Crystec
Inhalt ccd E-Mail english   deutsch   français   romaneste   russki   magyar
függöleges   vízszintes   RTP   Box-kemence   FPD   folyamatos alagút   ipar  kerámia   LPE   Cracker   LGO   Moldatherm

folyamatos alagútkemence, alagútkemencék

Koyo Thermo Systems nagyszámú különbözö alagútkemencéket vagyis toló kemencéket gyárt a legkülönbözöbb alkalmazásokra mint például vastagrétegek, elektródák vagy diszkrét elektronikus komponensek edzésére, égetésére és szinterelésére, de tömítöanyagok vagy müanyagok temperálásra, szárítására vagy kikeményítésére is, valamint forrasztásra, keményforrasztásra vagy forraszanyagok szintbeállítására. Különleges, kiváló tisztaságú (piszok részecskéket illetöen) változatok használandók síkképernyös kijelzök termelésekor. Ezen az oldalon áttekinthetö az alagútkemencék különbözö változata. De ez a vázlat nem teljes körü. Kérjük, lépjen velünk összeköttetésbe ha további információkra van szüksége.

Alagútkemencék vastagrétegek égetésére

MoldathermA vastagréteg technológia a diszkrét elektronikus alkatrészek mint például az ellenállások, kondenzátorok, hibrid áramkörök, fütöelemek, szenzorok és monitorok elöállításakor alkalmazható. Tipikus hordozó anyagok a kerámiák (Al2O3, AlN, BeO2, ZrO2), üvegek, platinák, izolátorokkal bevont fémek és termikus nyomtatófejek. A vastagréteg-paszta anyaga alacsony olvadáspontú üvegböl, CERMET-böl, polimerekböl vagy szervesanyag-fém keverékekböl állhat.
Vastagrétegeket legtöbbször szitanyomtatás által viszünk fel. Egyes esetben fotólitografikus eljárással alkotandók.
A vastagréteg-paszták kötöanyagot és oldószert tartalmaznak. Az elsö megmunkálási lépésben a réteget elöszárítjuk, hogy az oldószer eltávozzon. Utánna beégetés következik, hogy a szerves összetevök eltávozzanank és a kívánt tulajdonsága kialakuljon. Ezt két fontos paraméter befolyásolja: A höprofil és a gázrészecske-sebesség. A hö/idö-profilt a pasztagyártó írja elö.
A különbözö szakosított eljárások mellett standard höprofilok is léteznek a CERMET-paszták beégetésére. A megfelelö eljárások összesen 30 és 60 perc között tartanak. Ezek a profilok leginkább 10 perces 850°C fokos höplatón müködnek. A 600°C-ig felfütendö szakasz alatt eltávozik a szerves kötöanyag. A kemencének azt a részét, amelyben ez a folyamat végbemegy, kiégetési zónának nevezzük.
A kiégetési eljárás után a terméket 850°C fokon égetjük, hogy a kívánt mechanikai és elektromos tulajdonságait beállítjuk. Utolsó lépésként a lehütés következik.
A vastagréteg-égetökemence egy sajátos gázfolyamrendszerrel van felszerelve. A gázhalmazú kötöanyagot szivattyúval el kell távolítani az égéstérböl. Az égéslevegönek nagyon tiszta, részecskementes, olaj- és vízmentesnek kell lenni (harmatpontja -50°C fokon alul).

alagútkemence 47-MT

Az itt látható MT kemencetípus egy kiválóan pontos höszabályzóval és egy magas gázstabilitásra és reprodukálhatóságra beállított karmantyúval van ellátva.
Az atmoszféra stabilitása a kemencekamrában a be- és kijáratánál való légöblítö kamrák berendezésével biztosítható. Egy kényszerleszívó lefújó düznivel pontosan a kellö pozícióban található.
A próbák mindkét oldali égetése céljából azokat sajátos tartókon a fémrácson rögzíthetjük.
A fütés 1400°C fokig lehetséges.

Az alábbiakban leírunk néhany alkalmazást a vastagrétegpaszták égetésére:

fém paszták

A fém pasztákat fajtájuktól függöen 500 és 950°C fok között égetjük. Kemény forrasztó pasztákat a Cu/Ag eutektikumokhoz vizes H2 vagy krakkolt ammónia (védögáz) alatt 800 - 840°C fokig égetünk.

Sajátos égetési eljárás fém alapú pasztáknak (Cu pasztáknak)

A rézpaszták égetése különösen gondos gázvezérlést igényel, mivel a paszták levegövel szemben érzékenyek. Ezért ilyen folyamatra nitrogénnel öblített alagútkemencét alkalmazunk. Az oxigénkoncentráció ebben az esetben 5 ppm alatt kell hogy legyen.

Fénymázak égetöfolyamata a kemencékben

Ellenállások fénymáza normális esetben 500 tól 600°C 600&dfokos hötartományban(jellegzetesen 525°C fokon) égetendök. A termikus nyomtatófejeknél használatos elsö mázréteg 850 és 930°C fok között kezelhetö, a megfelelö fedömáz 850°C fokon. A többi máz szintén 500-tól 930°C fokig égethetö.

Fedö üvegréteg égetése

A záróhöfokok az üvegréteg vastagságától, az égetési idötartamtól és az alkalmazási fajtól függnek. Az égetés hötartománya 400 és 675°C fok között mozog.

Polimer kondenzátorok, Dielektrikumok és védörétegek

A polimer kondenzátorrétegek ezüstöt tartalmazó Fenolokon (szárítási hötartomány 80-120°C) vagy akrilátokon alapulnak, amelyeket csak 80 - 120°C kell kiégetni. Dielektrikus rétegek és védörétegek sokszor szilikonokon vagy epoxigyantákon alapulnak és 125 - 200°C fokon égetendök.

Tiszta kemencék és magas höfokú alkalmazások

Koyo Thermo Systems egy sajátossága különös verziós alagútkemencék magas tisztaságú alkalmazásokra és/vagy magas höfokokra. Az alagútkemencéket kvarckarmantyúkkal és kerámia mozgatólánccal fel lehet szerelni. A kerámialáncok különbözö nagyságokban és különbözö anyagból állnak rendelkezésre.

alagútkemencék kerámialáncokkal

forrasztó- és keményforrasztó kemencék

forrasztókemence a szállítmányozás ebben a forrasztókemencében egy fémhálószalagon történik. Az üzemeltetési höfok kb. 260°C. A kemence vertikális gázfolyammal müködik és nitrogén- vagy redukciós atmoszférával (védögázzal) üzemeltethetö. Nagy figyelmet vetettünk az egyszerü és biztos kezelhetöségre.

Ňlommentes forraszanyagok alkalmazására Koyo egy sajátos emelökaros kemencét fejlesztett, amely kiválóan rezgésszegény. Ezzel kapcsolatos részleteket további érdeklödés esetén megkaphatók.

Kis csúcsteljesítményü alagútkemence, 810-es típus

kis térfogatú kemence Az itt látható kis alagútkemence nagyon jó teljesítményü kedvezményes áron. Az egyszerü felépítés és alacsony súly és ár érdekében, LGO fütöelemeket telepítünk. Az érintésérzékeny képernyö egyszerü kezelést biztosít. Ez a kemence számos alkalmazásokra használható, nem csak a kutatás és fejlesztés terén, hanem a kísérleti vonalak és kis termelési tételek esetében is. 350°C - 1000°C fokig üzemeltethetö. A legkisebb változat mérete 530 x 1355 x 3000 mm3 (sz x m x h). A futószalag szélessége 100 - 200mm.

IR alagútkemencék vastagrétegpaszták szárítására

infravörös kemence

Föleg a paszták vastagabb rétegei szárítására Koyo Thermo Systems infravörös fütéses alagútkemencét fejlesztett ki. A hömérséklet eloszlás 130°C fokon ±5°C.

fütölemezes alagútkemence

forrólemezes kemence Koyo Thermo Systems két különbözö fajta fütölemezes rendszert kínál fel. Az elsö változat teflonszalagos anyagszállítású, a második ingajáratos-rendszerü. Mindkét esetben a hordozók egyenként dolgozódnak fel. A max. lehetséges hömérséklet 150°C / 200°C.

görgöszalagos kemencék

görgös kemencék A görgöszalagos kemencék a nagy és nehéz terhek temperálására lettek fejlesztve. A szállítmányozás ezekben a kiváló tisztaságú, horizontális elrendezésü, folyamatos kemencékben meghajtott rozsdamentes acélgörgökön történik. A hordozók fémes szennyezödésének elkerülése céljából tiszta aluminiumoxid kerámiacsövek szerelhetök fel ezekre az acélgörgökre. Minden görgö egy sajátos láncrendszer által van meghajtva, ami meggátolja a görgö és a temperálandó termék közötti csuszamlást. A tényleges kemence egy sajátos üvegkarmantyúból és táv-IR Moldatherm® fütökböl áll. A modern hömérsékletszabályzás lehetövé teszi az 1°C alatti hömérsékletingadozást. Ez a kemence alkalmazható az üveglapok temperálására a plazmaképernyö-termelésben.

Crystec Technology Trading GmbH, Germany, www.crystec.com, +49 8671 882173, FAX 882177
Linie

Az Alagútkemencék különbözö típusú karmantyúkat tartalmaznak és legtöbb esetben Moldatherm® fütöelemeket. Néhány esetben SiC-melegítöket, IR-lámpamelegítést, konvekciós melegítöt vagy fütölemezeket is használunk.

Moldatherm® fütöelemek

LGO fütöelem A Moldatherm® fütöelemek különös fütöhuzalból állnak, amely közvetlen kerámia rostanyagba van beöntve, ami a külsö izolációra szolgál. Moldatherm® fütöelemeknek kiválóan alacsony a hökapacitásuk. Az LGO fütöelemekhez képest, amelyeket a félvezetö kemencékben alkalmazunk, nagyon hasonló tulajdonságuk van.
A Moldatherm® fütöelemek az alagútkemencék egyszerü karbantartását biztosítják. A Moldatherm® fütökészülékek kompaktok és könnyük. A kemence blokkonként építödik fel Moldatherm® fütökkel. A berendezése ezért egyszerüen és gyorsan megy végbe. Ehhez a munkálathoz sajátos szerszám nem szükséges.

A Koyo Thermo Systems-ben sor kerül a különbözö szállítmányozási rendszerek bevetésére

Megrakása történhetik kézzel vagy automatikusan. Koyo Thermo Systems különbözö be- és kirakodási rendszerekkel tud szolgálni. A Koyo Thermo Systems kemencék különféle folyamatgázokkal üzemeltethetök mint például inert gázokkal, védögázokkal vagy hidrogénnel. A kemence oxigéntartalma oxigén-méröeszközzel vizsgálható. A kemence vezérlésére sok eseteben kívánság szerint egy Stange-vezérlö egységet lehet beépíteni és ezzel elérhetö a kemence csatlakoztatása egy PC-hálózathoz.

E-Mail

Kérjük, látogassa meg az alagútkemencék a síkképernyös kijelzök (FPD) gyártására.

Koyo Thermo Systems és a Crystec cég szívesen állít össze Önöknek kedvezö árú létesítményeket amelyek eleget tesznek a legigényesebb és legszigorúbb elöírásaiknak.

Crystec Technology Trading GmbH szívesen vitat Önnel minden további részletet is.
Tartalom- jegyzék

E-Mail Még több információt igényel?
Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!
oldal kezdetea
kezdethez