Cuptoare cu trecere continua pentru industria electronicii.
Koyo Thermo Systems

Koyo Thermo Systems Co., Ltd. este reprezentata in Europa de:
Crystec Technology Trading GmbH

Crystec
Inhalt ccd E-Mail english   deutsch   français   romaneste   russki   magyar
Vertical   Orizontal   RTP   Cuptoare-boxa   FPD   trecere   industria  ceramica   LPE   instalatie de cracare   LGO   Moldatherm

Cuptoare cu trecere continua

Koyo Thermo Systems produce o gama variata de cuptoare cu trecere continua, cuptoare cu propulsie pentru aplicatii diferite cum ar fi durizarea, arderea si sinterizarea de suprafete cu straturi groase, electrozi sau componente electronice discrete, dar si pentru utilizari ca maleabilizarea, uscarea, sau a solidificarii maselor de etansare. Se mai folosesc pentru uscarea materialelor plastice, pentru lipire sau lipire cu aliaj dur, sau pentru netezirea pastei de lipit. Versiuni speciale, extrem de curate (la nivel de particula)care se folosesc la fabricarea de ecrane plate. Pe aceasta pagina puteti avea o privire de ansamblu despre diferitele tipuri de cuptoare cu trecere continua. Aceasta descriere nu este completa. In cazul in care doriti informatii suplimentare, va rugam nu ezitati sa ne contactati

Cuptoarele cu trecere pentru arderea straturilor groase

MoldathermTechnologia straturilor groase (thick-film) se regaseste in producerea de componente electronice, cum ar fi rezistente, condensatori, contactori hibrizi, elemente de incalzire, senzori si display-uri. Materiale tipice substraturilor sunt materialele ceramicice, (Al2O3, AlN, BeO2, ZrO2), sticla, platina, metale cu straturi izolatoare si cu capete termice; Materialul din care este formata pasta, poate fi din sticla, CERMET, polimeri sau materiale cu legaturi organo-metalice.
Straturile groase se formeaza prin metoda presari (screenprinting). In cazuri particulare se mai structureaza si fotolitrografic.
Pastele cu straturi groase contin adezivi si solutii. In prima faza a prelucrarii, se efectueaza uscarea straturilor astfel indepartandu-se solventii. La final se efectueaza un proces de ardere pentru indepartarea aglomerantilor, ajungandu-se astfel la proprietatile dorite. Astfel 2 parametri sunt foarte importanti: Temperatura si cantitatea de gaz. Profilul temperatura / timp este dat de producatorul pastei de lipit.
Pentru arderea pastei CERMET, exista procese speciale dar si procese standardizate. Procesele respective, au durata cuprinsa intre 30 si 60 de minute. Aceste procese au loc la 850°C unde se tin cca. 10 minute. In timpul fazei de incalzire de pana la 600°C, are loc arderea aglomerantilor. Sectorul cuptorului in care are loc acest proces, se numeste zona de ardere completa.
Dupa procesul de ardere completa, produsul se tine mai departe la 850°C, in vederea atingerii proprietatilor mecanice si electrice, dorite. La final are loc racirea.
Cuptorul pentru arderea straturilor groase, este echipat cu un sistem special de canalizare a gazelor. Este necesar ca, gazele aglomerantului sa se capteze si sa se evacueze din camera de ardere. Aerul insuflat trebuie sa fie foarte curat, fara impuritati, ulei sau apa (punctul de topire este sub -50°C).

Durchlaufofen 47-MT

Cuptorul din imagine, de tip MT, este echipat cu un reglor foarte precis de temperatura, cu o mufla care are proprietatea de a stabiliza si reproduce gazul.
Stabilizarea atmosferei in cuptor, se face cu ajutorul camerelor de epurare aflate la intrarea si iesirea cuptorului. O evacuare fortata, se poate face cu ajutorul unei diuze de evacuare care se afla montata in pozitia optima.
Pentru calcinarea probelor pe ambele suprafete, acestea se pot fixa pe purtatori speciali care apoi se fixeaza pe banda metalica.
Sunt posibile temperaturi pana la 1400 °C.

In paragraful alaturat, descriem cateva metode de aplicare a calcinarii, arderii pastelor cu straturi groase:

Paste metalizate

Pastele metalizate se calcineaza in functie de tipul pastei, la temperaturi cuprinse intre 500 si 950 °C. Pastele de lipire din material greu fuzibil, pentru Cu/Ag eutectic, se calcineaza sub H2 umed sau cu amoniac fractionat, (gaz de formare)la 800 - 840°C.

Arderi speciale pentru paste cu baza metalica (paste din Cu)

Arderea sau calcinarea pastelor de cupru, necesita o dirijare atenta a gazelor, comparativ de cea a aerului, acest fapt datorandu-se sensibilitatii ridicate a pastei. Astfel, pentru aceasta utilizare este nevoie de un cuptor cu trecere continua, cu baie de azot. Cocentratia de oxigen in acest caz nu trebuie sa depaseasca 5ppm.

Cuptoare pentru procese de calcinare a glazurilor.

Glazurile pentru rezistente, se calcineaza in mod normal la temperaturi cuprinse intre 500-600 °C (tipic la 525°C). Primul strat de glazura, care intra in componenta capetelor termice de imprimat, se trateaza la temperaturi cuprinse intre 850 si 930°C, stratul de acoperire arzandu-se la 850 °C. Alte tipuri de glazuri, se calcineaza la fel in intervalele de temperatura cuprinse intre 500 pana la 930 °C.

Calcinarea straturilor izolatoare din sticla.

Temperaturile de etansare, depind de grosimea stratului de sticla, timpului de calcinare si a metodei de aplicare. Domeniul de temperatura pentru calcinare, se situeaza de la 400 la 675 °C.

Condensatori polimerici, dielectricele si straturile de protectie.

Straturile condensatorilor polimerici, avand ca baza fenoli cu continut de argint (Temperatura maxima 80-120°C) sau acrilati, se trateaza la temperaturi de 80-120 °C. Straturi dielectrice sau straturi protectoare, avand des ca baza, siliconi sau rasini epoxidice, se trateaza la temperaturi cuprinse intre 125-200°C.

Cuptoare pentru medii curate si utilizari la temperaturi inalte

Specialitatea firmei Koyo Thermo Systems, sunt versiuni speciale de cuptoare cu trecere continua pentru utilizari in medii extrem de curate si cu temperaturi inalte. Cuptoarele cu trecere continua pot fi echipate cu mufle din quarz si cu benzi transportoare din ceramica. Benzile tranportoare din ceramica sunt disponibile in marimi si materiale diferite.

Durchlauföfen mit Keramikketten

Cuptorul de lipire si cuptorul de lipire cu material greu fuzibil

Lötofen Transportul in acest cuptor de lipire se face cu ajutorul unei benzi transportoare din metal. Temperatura de exploatare este de ca. 260°C. Cuptorul foloseste un curent vertical de gaz care poate fi din azot sau o atmosfera redusa (gaz de formare). Valoarea maxima este data pentru o exploatare in conditii de siguranta.
Pentru domeniul lipiturilor fara plumb, firma Koyo, a dezvoltat pentru dumneavoastra, un cuptor, cu vibratii reduse. Pentru detalii suplimentare va rugam sa ne contactati.

Cuptorul cu trecere continua, de putere mare si de mici dimensiuni, modelul 810

Kleinofen Cuptorul cu trecere continua reprezentat aici, combina performante foarte bune la pret competitiv. Pentru a simplifica montajul, si pentru a avea greutatea si pret scazut, se folosesc elemente de incalzire LGO. Ecranul sensibil la atingere, permite o deservire usoara. Acest cuptor se poate folosi la diferite aplicatii, nu doar in domeniul cercetari si dezvoltari, ci si pentru lini pilot si linii mici de productie. Se poate folosi la temperaturi de 350°C - 1000°C. Versiunea cea mai mica de cuptor are dimensiunile de 530 x 1355 x 3000 mm3 (L x I x l) Latimea benzii transportoare este de 100 - 200mm

Cuptoarele cu trecere continua echipate cu IR pentru uscarea pastelor cu straturi groase.

Infrarotofen

Koyo Thermo Systems a dezvoltat in mod special, un cuptor cu trecere continua, echipat cu elemente de incalzire cu infrarosu, dezvoltat in vederea uscarii pastelor cu straturi groase. Uniformitatea temperaturii, este de 130°C, ±5°C.

Cuptor cu trecere continua si cu placi incalzitoare

Heißplattenofen Koyo Thermo Systems va ofera 2 tipuri de siteme diferite cu placi incalzitoare. Prima versiune foloseste benzi transportoare din teflon iar a doua este formata dintr-un sistem oscilant. In ambele cazuri, substraturile se proceseaza individual. Temperatura maxima ajunge la 150°C / 200°C.

Cuptor actionat cu role

Rollenofen Aceste cuptoare au fost dezvoltate pentru maleabilizarea sau revenirea de piese de dimensiuni si mase mari. Transportul in aceste cuptoare continue si curate, tip orizontal, are loc cu ajutorul unor role din inox. Pentru a impiedica o contaminare metalica a substraturilor, peste aceste role din inox, se pot monta profile ceramice din oxid de aluminiu. Toate rolele sunt actionate printr-un sistem special de lanturi, care impiedica alunecarea produsului, ce urmeaza a fi prelucrat. Cuptorul propriu zis, este format dintr-o mufla speciala din sticla si elemente de incalzire prin infrarosu, Moldatherm®. Un sistem modern de control al temperaturi, permite o uniformitate a temperaturi de sub 1°C. Acest cuptor poate fi folosit pentru maleabilizarea placilor de sticla, la productia de ecrane cu plasma.

Crystec Technology Trading GmbH, Germany, www.crystec.com, +49 8671 882173, FAX 882177
Linie

Cuptoarele cu trecere continua sunt compuse din diferite tipuri de mufle sau retorte dar in cele mai multe cazuri din elemente de incalzire Moldatherm ®. In cateva cazuri se folosesc si incalzitoare de SiC, lampi cu infrarosu, incalzitoare prin conversie sau placi incalzitoare.

Elementul de incalzire Moldatherm®

LGO Heizelement Elementele de incalzire Moldatherm® sunt compuse din elemente de incalzire speciale, care sunt turnate direct in fibra ceramica a materialului. Elementele de incalzire Moldatherm® au o capacitate de stocare termica scazuta. Au proprietati asemanatoare cu elementele de incalzire LGO, elemente care se folosesc in industria semiconductorilor.
Elementele de incalzire Moldatherm® asigura o mentenanta usoara a cuptoarelor cu trecere continua. Elemetele de incalzire Moldatherm® sunt usoare si compacte. Cuptorul se construieste bloc cu bloc din elemente Moldatherm®. Instalarea fiind astfel usoara si rapida. Pentru montaj, nu sunt necesare scule speciale.

Firma Koyo dispune si de sisteme de transport diferite:

Incarcarea se poate face manual dar si automat. Koyo Thermo Systems va poate pune la dispozitie sisteme diferite de incarcare-descarcare. In cuptoarele Koyo Thermo Systems se pot utiliza diferite gaze de proces, cum ar fi gazele inerte, hidrogen sau gazele de formare. Nivelul de oxigen in cuptor se poate masura cu ajutorul unui dispozitiv de masurare. Pentru comandarea cuptorului se pot utiliza optional si telecomenzi Stange acestea permitand o manevrare a cuptorului prin retea.

E-Mail

Va rugam sa vizitati si pagina noastra despre cuptoare cu trecere continua pentru productia de ecrane plate(FPD).

Koyo Thermo Systems si Crystec au deosebita placere de a construi utilaje si instalatii fiabile si performante, care sa corespunda cerintelor dumneavoastra.

Crystec Technology Trading va ofera cu placere detalii mai amanuntite.
Inhalt Inhalts-
verzeichnis
E-Mail Sind Sie an weiteren Informationen interessiert?
Kontaktieren Sie uns bitte!
Seitenanfangzum
Seitenkopf