Ipari kemence, fémmegmunkáló ipari kemencék
Koyo Thermo Systems

Koyo Thermo Systems Co., európai képviselete:
Crystec Technology Trading GmbH

Crystec
Inhalt ccd E-Mail English   deutsch   français   russki   romaneste   magyar

Ipari kemencék   Acél temperálása   Kerámiai kemencék   Box-kemencék   Alagútkemencék   Cracker   Moldatherm

Ipari kemencék

Koyo különbözö ipari kemencéket termel acél hökezelésére, forrasztásra, kerámiák zsugorítására és szinterelésére, valamint gázgenerátorokat endotherm és exotherm gázzal, Ammónia-Crackereket és munkadarabokat tisztító berendezéseket állít elö. Sok esetben Koyo saját elöállítású Moldatherm® fütöelemeket alkalmazunk.

Linie

Kemence, kemencék az acél felületedzésére, szenesítö kemence, karbonitráló kemence, nitráló kemence

Az acélfelületek edzésére különbözö eljárások állnak rendelkezésünkre. A cementálás egy edzési eljárás a szénszegény acélok esetében. Szénatomok bediffundálódnak az acélfelületbe és hirtelen lehütés után martenzit képzödik.
A gázfázisból történö karbonizáláskor, amely a karbonizálás legfontosabb kommerciális fajtája, a karbonforrás egy széndús gáz, amely szénmonoxidot CO tartalmaz. Vagy gázhalmazállapotú szénhidrogénekböl termelödik, mint pld. metán, propán és butánból vagy pedig felsöbb szénhidrogének elpárologtatásából és disszociációjából keletkezik.
A karbonitrálás a gázfázisos cementálás egyik változata és kevésbé felel meg a puszta nitrálásnak. Ebben az esetben kiegészítöen ammóniát fújatunk be a kemencekamrába nitrogénforrásként. A nitrogén az ammónia disszociációjából keletkezik a fém felületén és a nitrogén a szénnel eggyütt bediffundál az acélba. Ekkor a hömérséklet valamivel alacsonyabb mint puszta karbonizáláskor.
A nitrálás a felületedzés egyik fajtája, amely az ammónia mint folyamatgáz alkalmazásakor alacsony hömérsékleten nitrogént iktat be a vasrácsba. Az acélt ebben az esetben nem kell hirtelen lehüteni.

continous carburizing furnace

Karbonizálásos alagútkemence (toló típusú kemence, csigasor szállítású kemence)

Folytonosan változatlan terméktulajdonság a cilindrikus felépítés és a jó izoláció által biztosítható. A kemence jó höfokegyenletességet, variábilis gázvezérlést nyújt számítógépes kapcsolás társítással.
 • A hirtelen lehütés hideg gázzal kívánság szerint beépíthetö a kemencébe alacsony edzési hányadó és rácsfeszültség és egyenletes szilárdságeloszlás elérése érdekében.
 • Egy szénmonoxiddús CO atmoszféra lehetövé teszi a szenesítö folyamat idötartamának csökkentését.
rotary drum type

Folyamatos forgócsökemence a karbonizálásra

Ez a fajta berendezés különösen jó alkalmazható nagy számú kis méretü darabok edzésére - berakás, karbonizáló edzés, mosás, temperálás és kirakás ebben a teljesen egységesített hökezelö rendszerben folyamatosan végzödik.
Pit Type Loading Furnace

Fentröl megrakható mély kemence

Ez egy karmantyús kemence amelyben Moldatherm® fütöelemeket hasznosítunk. Jellemzö tulajdonságai e típusú berendezésnek a gyors höfok állandósítás, a kiváló fütö-/hütötulajdonságok, az egyszerü karbantartás és a takarékos üzemeltetés.
KCF Carbonitriding Furnace

KCF Karbonizáló kemence

A KCF karbonizálós kemence flexibilis és a legkülönbözöbb termékeket fel tud venni. A jó izoláció miatt és a az alacsony hövesztesség által igen energiatakarékosan üzemeltethetö. A nyomás és höfok nagyon jó állandósítható.
Non-Frame KCF Carbonirtiding Furnace

Keretmentes KCF karbonizáló kemence

Ebben a kemencében a hirtelen lehütés olajfürdöben történik amely vákuum alatt van. Ez javítja a munkabiztonságot és a munkafeltételeket a darabok hökezelése alatt.
Ůgy a közönséges KCF-kemencénél hagyományos fröccsvédövel, mint a KCF-kemencénél ahol a hirtelen lehütés csökkentett nyomás alatt történik, Moldatherm®-fütöelemeket használunk. Ěgy biztosítható a kemencében a nagyon jó höegyenletesség és ezért kevés energia veszik el. A gyors gázcsere szintén szavatolható.
 • Egytöl két darab olajfürdöagitátor építhetö be.
 • Egy folyamatosan müködö verzió is kapható.
 • Opcióként egy hütökamra rendelhetö meg. Karbonitráló és soft-nitráló modellek is kaphatók speciális felszerelésként.
 • Alternatívaként ezek a létesítmények gázzal tüzelhetök.
Mesh Belt Type

Láncszállítószalagos alagútkemencék karbonitrálásra

Az itt használt láncszállítórendszer nagyon megbízhatóan dolgozik és nagyon alkalmas kis acéldarabok hökezelésére. A szalag egy görgövel van meghajtva a kemence kijáratánál. Az energiatakarékos karmantyús kemencében szintén Moldatherm®-fütöelemeket használunk fel.
Nitriding Furnace

Két fokozatos nitráló kemence

A nitridálós edzési folyamat ebben a kemencében két fokozatban megy végbe. Ezért a fütö- és hütöidöközök lerövidíthetök és az átvitel növelhetö. Ráadásul kevesebb személyzet szükséges a kemence kezelésére.

Linie

Izzító kemence, izzító kemencék és temperáló kemence, temperáló kemencék

Az acél temperálására és izzítására, vagy más fémek mint alumínium, réz megmunkálására, Koyo kamrás kemencéket és alagútkemencéket kínál, amelyek vákuummal, különbözö atmoszférákkal vagy gözzel dolgoznak. Az alábbiakban látható néhány példány.
Ha az izzítást hirtelen lehütés és utánna újra izzítás követi, akkor ezek a kemencék nagy mennyiségü acéledzésre alkalmasak.

Box Type Tempering Furnace

Kamrás megeresztö kemence

A karburáló- és edzöfolyamat végén a temperáló kemence biztosítja az egyenletes höeloszlást a kemencében a meleg levegö körforgása által. Ez a nagy kapacitású ventillátorra és az áztató lemezekre vezethetö vissza.
Két sorozat kapható, úgy magas höfokú alkalmazásokra mint alacsony höfokú alkalmazásokra.
Steam Tempering Furnace

Gözös temperáló kemence

Ez a gözös temperáló kemence legalkalmasabb az oxidáló folyamatok lezárulására és hasonló kezelésekre. A Moldatherm® kemencék az ötvözött karmantyúval lehetövé teszik a kiváló hökontrollt és emelik az energiahatékonyságot.
Folyamatos hökezelö/normalizáló kemence

Folyamatos hökezelö kemence/normalizáló kemence

Az efajta kemencében mindenféle folyamatos hökezelés lehetséges. A vákuum tisztító típusú tolótálcával felszerelt hökezelö kemence jól kimutatja az emelt szintü gyártást.
Huzalos alagútemence

Huzalos alagútemence

Ez a kemence különbözö összetételü drótok (mint pld. acél és nikkel-króm) izzítására alkalmas. Ha hagyományos téglakemencékkel hasonlítjuk össze, akkor az üzemeltetési költségek jelentosen csökkenthetok és a hütési/fütési idöközök is rövidebbek.
Alumínum-könnyüfém ötvözetek kezelésére szolgáló kemence

Alumínum-könnyüfém ötvözetek kezelésére szolgáló kemence

Ez a folyamatos kemence alkalmas könnyüfém ötvözetü termékek mint pld. motoralkatrészek és öntött alumínium kerekek elöállítására. Az oldatizzítási folyamat biztosítva van az egyenletes höeloszlás által, amely jó levegökörforgással és maximális sebességü anyagszállító berendezéssel érhetö el, hogy a megmunkált töltetet minél gyorsabban juttathatjuk el a hütökamrába.

Linie

Vákuumkemence, vákuumos kemencék

Koyo különbözö célra vákuumos kemencesorozatot tud felajánlani mint pld. izzításra, acél edzésére vagy szinterezésre. A vákuum megvédi a felületetet a levegö általi korróziótól.

Vacuum Hardening Furnace

Vákuumos edzökemence

Széles felállításban olaj- és gázhütésü rendszerek kínálata (csökkent nyomás, légkör és nyomáskompenzátor). Teljesen automatizált üzemeltetés és gyártási menedzsment. Munka takarékos magas precízió az edzés alatt.
 • Jobb anyagátvitel az újonnan fejlesztett villás-anyagszállítási módszerrel.
 • Jobb höeloszlás a külsö feltételektöl függö állandó SCR kiigazításos ellenörzéssel.
 • Alacsony torzítású feldolgozás egyenletes hutési módszerek által, mint pld. váltható alsó/felsö hütés és teljes kerületü hütörendszer alkalmazása.
Low Temperature Vacuum Furnace

Alacsony höfokú vákuumkemence

Itt a höeloszlás jelentösen javult egy ventilátor és idöszerü lemezek használata által. E sorozat kemencéi alkalmasak alacsony höfokú fémmegmunkálásra úgy temperálásra mint öregítö megmunkálásra.
Vákuumos szinterkemence

Vákuumos szinterkemence

Karbondúsított karmantyúk használata lehetövé teszi a teljes és ezért takarékos zsírtalanítást és környezetbarát, alacsony költségü szinterfolyamatot.
 • Max. 2300°C az alaptípusú kemencénél
 • Max. üzemeltetési höfok 2300°C vákuum alatt
 • A rádióaktív sugárzást mérö ezköz 1700°C foktól felfelé használatos
 • vákuum (légköri és emelt nyomás) 0.96 MPa
Vacuum Purge Furnace

Vákuumos tisztító kemence

Ez egy külsöleg fütött karmantyús kemence Moldatherm®-fütökkel. Az efajta kemencékkel energiatakarékosság és egyszerü karbantartás kivitelezhetö.

Linie

Forrasztó kemence, forrasztó kemencék

Rácshálós típusú keményforrasztó kemence

Rácshálós típusú keményforrasztó kemence

A Moldatherm fütök 15~20%-os energiamegtakarítást valósítanak meg és könnyu hozzáférést biztosítanak a karbantartásra. Minden egység szabványosított.

Linie

Szinterkemence, szinterkemencék

Koyo sok változatú szinterkemencéket épített. Sok gép a kerámia iparban érvényesül.

Mesh Belt Type Sintering Furnace

Rácshálós típusú szinterkemence

A sajátos karmantyú csökkenti a légköri gázokat és lerövidíti a szárítási szakaszt. A Moldatherm fütöberendezések karbantartása és a beégetö kemence jó minöségü terméket biztosít.
Folyamatos magas höfokú szinterkemence

Folyamatos magas höfokú szinterkemence

Ez egy magas höfokú szinterelö és égetö kemence amely nemesfém darabok szinterezésére használatos és UO2 tömörítvények tüzelésére alkalmas az 1200-1800°C-os hötartományban. Válasszon a kerámia szállítószalagos típusú, mozgó-gerenda típusú vagy a tálca-toló típusú átadó mechanizmus közül.
Alsótöltésü magas höfokú szinterkemence

Alsótöltésü magas höfokú szinterkemence

Ez a kemence nagyon széleskörüen alkalmazható, mint pld. fém és kerámia szinterezésre és felületi fémrétegek készítésére. N2 és H2 gázok bevihetök a kemencébe.

Linie

Egyedi kemencék, a vevö kívánsága szerinti berendezésüek

Itt találhat néhány példát új típusú ipari kemencékre számos ésszerü átalakítással, beleértve az energiatakarékosságot, alacsonyabb üzemeltetö költséget stb.

Kocsifenekü kemence

Kocsifenekü kemence

Kétfajta fütés lehetséges: villamosenergiával és gázzal is. Az ilyen típusú kemence legjobban alkalmas a nagy és nehéz darabok hökezelésére.
Beemelö típus

Beemelö típus

Ezen típusú kemence csökkent höveszteségü a jó záróteljesítménye miatt és így az atmoszférája is stabilabb. Ez a kemencefajta kisebb helyet igényel mint hozzá hasonló kemencék.
Fazék típusú felsötöltésü kemence

Fazék típusú felsötöltésü kemence

Legjobban alkalmas huzaltermékek, különösen rézhuzalok izzítására és szabályozására. Egy vákuum-tisztítású típus szintén kapható.
Harang típusú kemence

Harang típusú kemence

Ez a kemencetípus széles körben használatos huzalok és repülögép alkatrészek izzítására. A fütöburok súlyát csökkentettük, így a hatékonyság és a munkabiztonság jelentösen javult a Moldatherm elemeknek köszönhetöen.
Linie

Gázgenerátor, gázgenerátorok

Koyo három fajta gázgenerátort tud felajánlani: Ůgy endoterm és exoterm gázgenerátorokat, mint ammónia bontókat hidrogén és védögáz elöállítására.

Endoterm gázgenerátor

Endoterm gázgenerátor

A Koyo endoterm gázgenerátor endoterm gázt termel, amely hidrogénböl, szénmonoxidból és nitrogénböl áll, kisebb mennyiségü széndioxiddal, vízgözzel és metánnal, amely üzemanyaggázból (föleg metánból) és levegöböl termelödik. Karbonizálásra, edzésre, szinterezésre, keményforrasztásra használható.  A Moldatherm® elemek használata energiát takarít meg és egyszerüsíti a karbantartást. Ráadásul ezek a generátorok tömörebbek lettek.
Exoterm gázgenerátor

Exoterm gázgenerátor

A Koyo exoterm gázgenerátor exoterm gázt termel, amely hidrogénböl, szénmonoxidból, széndioxidból, vízböl és nitrogénböl áll, ellenörzött körülmények alatti üzemanyaggázból és levegöböl. Izzításra, keményforrasztásra, oxidok redukciójára használható.
Védögáz generátor

Ammónia bontó gázgenerátor

A Koyo Thermo Systems ammónia bontója, NH3-bontója vagy hidrogén generátorja védögáz elöállítására használatos. A hidrogén és nitrogén költséghatékony módon keletkezik 3 : 1 térfogatarányban vagy 14 : 3 tömegarányban. 5m3/h-tól 60m3/h-s kapacitások állnak rendelkezésre.

Az NH3 palackból vagy ammónia tartályból származik. Az ammóniagáz a höcserélöben és párologtatóban elö van melegítve és utána bontódik a fö kemenceegységben. A kemence elektromosan van fütve egyedi LGO fütöelemek által.

Koyo Thermo Systems és a Crystec cég szívesen állít össze Önöknek kedvezö árú létesítményeket amelyek eleget tesznek a legigényesebb és legszigorúbb elöírásaiknak.

Crystec Technology Trading GmbH szívesen vitat Önnel minden további részletet is.
tartalom tartalom-
jegyzék
E-MailMég több információt igényel?
Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!
oldal kezdete
kezdethez