Cuptoare industriale, cuptoare pentru prelucrarea metalului
Koyo Thermo Systems

Koyo Thermo Systems Co., Ltd. este reprezentata inb Europa de catre:
Crystec Technology Trading GmbH

Crystec
cuprins cce email English   deutsch   français   russki   romaneste   magyar

Cuptoare industriale   Maleabilizarea otelului   Cuptoare ceramice   Cuptoare dulap   Conveioare   Instalatii de cracare   Exo   Endo   Moldatherm

Cuptoare industriale

Koyo produce o gama variata de cuptoare industriale pentru tratamentele termice ale otelului, pentru suduri tari, pentru sinterizarea si uscarea ceramicii, dar si generatoare de gaze endotermice si exotermice, instalatii de cracare a amoniacului si masini de spalat industriale. In cele mai multe cazuri se folosesc elementele proprii de incalzire ale firmei Koyo, Moldatherm®

Cuptoare pentru calirea suprafetelor de otel, cuptoare de carburare, cuptoare de carbonitrare, cuptoare de nitridare

Pentru calirea suprafetelor de otel, exista mai multe metode. Carburarea este procesul unde se adauga carbon la suprafata otelului cu continut mic de carbon. Carbonul va difuza in otel unde dupa calire va forma martensita.
La carburarea cu gaz, cea mai importanta varianta de carburare din punct de vedere comercial, sursa de carbon este o atmosfera bogata in carbon care contine CO, produsa din hidrocarburi sub forma gazoasa, ca de exemplu, metan, propan, si butane, sau din hidrocarburi lichide prin procesul de evaporare.
Carbonitrarea este o metoda modificata a carburarii cu gaz. Modificarea consta in introducerea de amoniac in camera cuptorului. Prin disocierea amoniacului se obtine pe suprafata de prelucrat, nitrogen, care difuzeaza in otel simultan cu carbonul. Temperatura de lucru este mai mica in comparatie cu carburarea.
Nitrarea este o metoda de calire a suprafetei, prin care se adauga nitrogen in reteaua cristalina a fierului, utilizand amoniac ca si gaz de proces.

cuptor cu carburare continua

Cuptor cu carburare continua (tip cupa cu parghie, tip creuzet cu rola de conducere)

Calitatea produselor este garantata, deoarece carcasa cilindrica asigura un control bun al temperaturii si al atmosferei, iar cuptorul este echipat cu o configuratie tehnica si management de ultima ora.
 • Calirea cu gaz poate fi integrata in cuptor ca si o optiune, in vederea obtinerii unei deformari reduse in urma calirii dar si o distribuire buna a duritatii.
 • Atmosferele care au un continut ridicat de CO, permit o reducere substantiala a procesului de carburare.
model cuptor cu tambur rotativ

Cuptor de carburare continua, tip rotativ

Acest tip de echipament este foarte eficient pentru piese de mici dimensiuni unde otelirea prin carburare, spalarea, calirea si evacuarea au loc continuu, cu ajutorul unui sistem pentru tratamente termice complet.
model de cuptor cu camera

Cuptoare cu camera

Aceste cuptoare sunt cuptoare echipate cu mufle care au elemente de incalzire Moldatherm®. Caracteristicile distinctive ale acestui tip de cuptor sunt stabilizarea rapida a atmosferei gazoase, caracteristici excelente de incalzire/racire, mentenanta usoara si un consum de energie scazut.
Cuptoare de carbonitrare KCF

Cuptoare de carbonitrare KCF

Cuptoarele de carbonitrare KCF sunt concepute pentru prelucrarea produselor flexibile, economisind energie datorita constructiei care permite o difuziune minima de caldura, control uniform al temperaturii si o presiune interna stabila.
Cuptoare de carbonitrare KCF fara cadru

Cuptoare de carbonitrare KCF fara cadru

Diafragma cadrului conventional este inlocuita cu o baie de ulei epurat prin vacuum, care imbunatateste siguranta mediului de lucru unde este utilizat tratamentul termic.
Pentru ambele metode, KCF si KCF fara cadru s-au dezvoltat o serie de cuptoare, cu consum redus de energie, datorita elementelor de incalzire Moldatherm® care asigura un control rapid al temperaturi prin dezvoltarea aclimatizarii atmosferei.
 • Este necesara o aprovizionare cu doua unitati pentru agitarea bailor de ulei.
 • Sunt disponibile si cuptoare tunel cu trecere continua
 • Sunt oferite ca optiune si modele de camera de racire, pentru carbonitrare si nitrare usoara.
 • Sunt standardizate si cuptoare de carbonitrare KCF incalzite cu gaz.
Tip cu banda

Cuptoare de carburare continue, cu banda

Crearea unui sistem solid de transport a fost posibila datorita actionarii cu banda, a rolei creuzetului.
Acest tip de cuptor cu mufla, cu consum redus de energie datorita elementelor de incalzire Moldatherm, sunt cele mai potrivite pentru carburizarea pieselor de mici dimensiuni.
Cupor de nitrizare

Cuptor de nitrizare

Atmosfera gazoasa si timpul cerut pentru incalzire si racire la fiecare minut se face printr-un proces de nitrare in 2 pasi, permitand cicluri de timp si forta de munca reduse.

Cuptoare de normalizarea si calire

Pentru revenirea si maleabilizarea otelului, aluminiului, cuprului si a altor materiale, Koyo ofera cuptoare de incalzire cu camera si cuptoare-tunel, utilizand vacum, atmosfere diferite sau abur. Alaturat cateva exemple.
Aceste cuptoare se pot utiliza la oteliri in cantitati mari, cand operatia de revenire este urmata de procesul de calire si apoi din nou de o operatie de revenire.

Cuptor de revenire tip dulap

Cuptor de revenire tip dulap

La o etapa ulterioara a carburizarii si a otelirii, un cuptor de revenire asigura o distribuire uniforma a a temperaturii prin circularea unui curent de aer cald prin cuptor. Acest lucru de datoreaza unui exhaustor de mare capacitate si a placilor de recoacere.
Sunt disponibile doua serii pentru aplicatii la temperaturi inalte si temperaturi joase.
Cuptor de revenire cu aburi

Cuptor de revenire cu aburi

Acest cuptor de revenire cu aburi este cel mai potrivit pentru procesul de izolarea cu oxizi. Elementele de incalzire Moldatherm® si uflele din aliaj, realizeaza un control al temperaturii excelent si are o eficienta energetica buna.
Cuptoare continue de revenire/normalizare

Cuptoare continue de revenire/normalizare

Cu aceste tipuri de cuptoare, se pot face tratamente termice continue a oricarui tip de material. Cuptoarelede revenire de epurare prin vacuum sunt foarte bune si valoroase din punct de vedere al productivitatii.
Cuptoare conveior pentru tratarea sarmei

Cuptoare conveior pentru tratarea sarmei

Acest tip de cuptor este pentru otelirea sarmei din materiale diferite cum ar fi otel inoxidabil si crom. Comparand cu cuptoarele conventionale din caramida, costurile de intretinere sunt cu mult reduse iar timpul de incalzire/racire deasemenea.
Cuptoare de tratare a aliajelor usoare din aluminiu

Cuptoare de tratare a aliajelor usoare din aluminiu

Aceste cuptoare sunt potrivite pentru productia produselor din aliaj usor cum ar fi componente de motor si a rotilor turnate din aluminiu. Solutia procesului de tratament termic este asigurata de o distribuire foarte buna a temperaturii, obtinuta prin circularea unui curent de aer cald si a incarcarii rapide a pieselor in camera de calire.

Cuptoare cu vacum

Koyo ofera un set de cuptoare cu vacum, pentru aplicatii cum ar fi revenirea, otelirea sau sinterizarea. Vacumul protejeaza suprafata impotriva coroziunii.

Cuptor de otelire cu vacum

Cuptor de otelire cu vacum

Spectru larg de otelire cu ulei si sisteme de racire cu gaz(atmosfera presiune, si presurizare redusa). Management al productiei si operatii automatizate. Forta de munca redusa, otelire de inalta precizie.
 • Transfer optim cu metoda tip furca, nou dezvoltata.
 • Distributie imbunatatita a temperaturii prin ajustarea comenzilor SCR.
 • Procesare cu distorsiune mica prin metode de raciri uniforme, cum ar fi racirea joasa-inalta sau prin sistemul racirii, intregii circumferinte.
Cuptor de temperatura joasa, cu vacum

Cuptor de temperatura joasa, cu vacum

Distribuirea temperaturii a fost imbuntatita prin folosirea unui ventilator agitator si a placilor circulante. Cuptoarele din aceasta serie sunt recomandate pentru procese la temperaturi joase incluzand revenirea si procesul de imbatranire.
Cuptor de sinterizare cu vacum

Cuptoare de sinterizare cu vacum

Adoptia de carbon in mufla interioara, permite indeplinirea continua, intr-un mediu curat a procesului de descrestere si sinterizare, permitand totodata o productie cu costuri reduse.
 • Standardizarea modelului cu temperatura maxima de 2300°C
 • Temperatura maxima de lucru este de 2300°C si are loc sub vacum.
 • Termometrul de radiere este folosit pentru temperaturi  de 1700°C si mai mare.
 • Atmosfera vacumata (atmosfera, presurizare) 0.96 MPa
Cuptor de epurare cu vacum

Cuptor de epurare cu vacum

Acesta este un cuptor cu mufla incalzita cu elemente de incazire Moldatherm® externe. Acest tip de cuptor are avantajul unui consum redus de energie si o mentenanta usoara.

Cuptoare pentru suduri tari

Cuptor cu banda pentru suduri tari

Cuptor cu banda pentru suduri tari

Elementele de incalzire Moldatherm au un consum de energie de pana la 15-20% mai mic si au un acces usor pentru mentenanta. Fiecare unitate este standardizata

Cuptoare de sinterizare

Koyo a dezvoltat multe variante de cuptoare de sinterizare. Ele se folosesc in multe aplicatii din industria ceramici.

Cuptor de sinterizare cu banda

Cuptor de sinterizare cu banda

Mufla speciala a cuptorului are rolul de a reduce gazele de atmosfera si de a scurta timpul de imbatranire.Elementele de incalzire Molatherm asigura o mentenanta usoara iar cuptorul de calcinare garanteaza o calitate ridicata a productiei.
Cuptor de sinterizare cu temperatura inalta

Cuptor de sinterizare cu temperatura inalta

Acest cuptor de sinterizare si ardere la temperaturi inalte a pieselor din metale pretioase si a arderi granunelor de UO2 in intervalele de temperatura de 1200-1800°C. Se poate alege conveior ceramic, tip cu balansier, cu tava impinsa sau cu mecanism de transfer.
Cuptor de sinterizare la temperaturi inalte cu incarcare de jos

Cuptor de sinterizare la temperaturi inalte cu incarcare de jos

Acest tip de cuptoare este folosit pentru o gama variata de aplicatii cum ar fi sinterizarea meatalului, sinterizarea ceramici si metalizarea, gazele N2 si H2 sunt introduse in cuptor.

Cuptoare speciale customizate

Va prezentam cateva exemple de noi tipuri de cuptoare industriale cu multiple imbunatatiri, cum ar fi economia de energie si costurile de intretinere reduse.

Cuptor special pentru piese de dimensiuni mari

Cuptor special pentru piese de dimensiuni mari

Este posibila o incalzire hibrida cu gaz si cu curent electric. Acest tip de cuptor este cel mai potrivit pentru tratamentul termic a obiectelor grele si de dimensiuni mari.
Cuptor tp lift

Cuptor tip lift

Cu acest tip de cuptor pierderile de caldura sunt reduse datorita imbunatatirii etanseitati si a stabilizari atmosferei. Spatiul necesar pentru acest model este mai mic comparativ cu al cuptoarelor similare.
Cuptor cu incarcare de sus tip cazan

Cuptor cu incarcare de sus tip cazan

Acest tip este cel mai potrivit pentru revenirea si normalizarea sarmelor, in mod particular sarme de cupru. Este disponibila si epurarea cu vacum.
Cuptor tip clopot

Cuptor tip clopot

Acest tip de cuptor este foarte des folosit pentru maleabilizarea sarmelor si a pieselor din industria aeronautica. Greutatea capacului de incalzire a fost redusa, iar eficienta si siguranta au fost imbunatatite remarcabil prin utilizarea elemntelor de incalzire Moldatherm.

Gas Generators

Koyo poate oferi trei tipuri de generatoare de gaz si de atmosfera controlata: Generatoarele de gaz entotermic si exotermic dar si a instalatilor de cracare a amoniacului pentru generarea de hidrogen si gaz de formare.

generator de gaz endotermic

Generator de gaz endotermic

Generatorul de gaz endotermic pe care il ofera firma Koyo produce gaz endotermic, constand in hidrogen, monoxid de carbon si nitrogen si cu cantitati mai mici de dioxid de carbon, vapori de apa, metan, produs din gaze combustibile (metan) si aer. Poate fi utilizat pentru carburizare, otelire, sinterizare, sudura tare Utilizarea elementelor de energie Moldatherm® au avantajul unui consum scazut de energie si simplifica mentenanta. Aceste generatoare fiind totodata compacte.
generatoare de gaz exotermic

generatorul de gaz exotermic

Generatorul de gaz exotermic al firmei Koyo produce sub conditii controolate din gaz combustibil, gaz exotermic constand in hidrogen, monoxid de carbon, dioxid de carbon, apa si nitrogen. Poate fi utilizat pentru maleabilizare, suduri tari si reduceri de oxizi.
Generator de gaze de formare

Generator de gaze pentru instalatii de cracare a amoniacului

Instalatia de cracare produsa de Koyo Thermo Systems, NH3-sau generator de hidrogen, utilizat la producerea gazelor de formare. Hidrogenul si nitrogenul sunt generate intr-un mod eficient dpdv. al costurilor, cu un volum de 3 : 1 sau o intr-o cantitate de 14 : 3. Sunt disponibile capacitati de la 5m3/h la 60m3/h.

Amoniacul este luat din recipiente sau dintr-un rezervor. Gazul de amoniac este preincalzit intr-un schimbator de caldura si vaporizator apoi este disociat in unitatea principala a cuptorului. Cuptorul este incalzit electric cu ajutorul elementelor de incalzire speciale LGO.

Koyo Thermo Systems si Crystec au deosebita placere de a proiecta si construi sisteme efective si performante dpdv al costurilor si de a va satisface cele mai exigente cerinte.

Crystec Technology Trading GmbH va ofera si discuta cu placere cu dumneavoastra si alte detalii.
cuprinsContent
Page
emailSunteti interesat sa aflati mai multe?
Va rugam sa ne contactati!
sari la inceputTop of
Page