Cuptor de sinterizare pentru industria metalurgiei pulberilor si a industriei ceramicii
Koyo Thermo Systems

Koyo Thermo Systems Co., Ltd. este reprezentata in Europa de:
Crystec Technology Trading GmbH

Crystec
Inhalt ccd E-Mail English   deutsch   français   español   russki   romana
Cuptoare industriale   Maleabilizarea otelului   Cuptoare pentru ceramica   Sinterizarea   Cuptoare boxa   Cuptoare cu trecere   Cracker   Exo   Endo   Moldatherm

Cuptorul de sinterizare

Cuptoarele de sinterizare se utilizeaza in metalurgia pulberilor si in industria ceramicii. In ambele cazuri se bazeaza pe fenomenele de sudare a particulelor metalice sub influenta presiunii si caldurii astfel formandu-se un corp solid. Aceast fenomen de sudare are loc in cuptorul de sinterizare la temperaturi putin sub punctul de topire al materialului.

Metalurgia pulberilor

Metalurgia pulberilor este o metoda de fabricare a pieselor masive din metal, care au proprietati speciale, care nu se pot atinge prin metodele de turnare conventionale, aceasta metoda fiind mai fiabila economic decat daca piesa s-ar prelucra prin aschiere dintr-un singur bloc de metal. Pulberea de metal se aduce intr-o forma si se preseaza. In procesul de sinterizare se creeaza o legatura intre particule, formandu-se un corp de metal mai mult sau mai putin poros cu dimensiuni bine definite. Sinterizarea are loc intr-un cuptor de sinterizare.

Cuptor de sinterizare pentru metalurgia pulberilor cu sistem de transport cu lant
Cuptor de sinterizare Koyo pentru metalurgia pulberilor cu sistem de transport cu lant

Deseori se foloseste gaz inert pentru a preintampina corodarea metalului. Acest lucru este necesar in tehnologia pulberilor, deoarece suprafata materialului este mare si este predispusa oxidarii. In functie de material se poate folosi gaz de formare, Endogas sau Exogas. Acest gaz se poate obtine cu ajutorul generatoarelor de gaz care se pot monta direct langa cuptoare. O alternativa este sinterizarea sub vacum. Cuptoarele de sinterizare lucreaza de regula discontinuu.

Cuptor de sinterizare
Cuptor de sinterizare cu vacum Koyo(2300C)

Ceramica tehnica

Ceramicia tehnica se produce deseori din materii prime obtinute artificial. Aceste materiale contin pe langa pulberile ceramice si materiale organice de lagatura umede. In prima faza se usuca materialul. Apoi la temperaturi inalte se indeparteaza excesele de material de legatura in asa numitul proces de ardere. La final are loc sinterizarea ceramicii. Cu acest pas corpul ceramic isi obtine duritatea. Pentru toti acesti pasi se folosesc cuptoare ceramice
Scopul tehnologiei ceramice este obtinerea unui corp rezistent la lucru mecanic. Legatura ceramica si duritatea ridicata se obtine prin arderea la temperaturi inalte, in cuptoare de sinterizare, cuptor tip lift, cuptor cu hota, cuptor vertical.

Cuptor pentru sinterizarea ceramicii tehnice
Cuptor de sinterizare marca Koyo, pentru sinterizarea ceramicii tehnice.

Si sinterizarea produselor ceramice se face continuu. Se pot folosi lanturi ceramice, cuptoare tip lift dar si cuptoare continue care rezista la temperaturile de lucru inalte.

cuptor de sinterizare continuu la 1800°C
Cuptor de sinterizare continuu marca Koyo la 1800C

Arderea permite sinterizarea astfel formandu-se materia ceramica dorita. Prin pasi precedenti la procesul de ardere, produsele se intaresc si se coaguleaza. Timpul necesar arderii si atmosfera, influenteaza proprietatile ceramicii tehnice. Forma pieselor depinde in mare masura si de reteta, astfel daca piesele sunt mai subtiri, arderea necesita mai putin timp decat daca piesele sunt mari si groase.

Koyo Thermo Systems si Crystec au deosebita placere de a proiecta si construi sisteme efective si performante dpdv al costurilor si de a va satisface cele mai exigente cerinte.

Crystec Technology Trading GmbH va ofera si discuta cu placere cu dumneavoastra si alte detalii.
CuprinsCuprins
E-Mail Sunteti interesat sa aflati mai multe?
Va rugam sa ne contactati!
Pagina de inceputla
inceput