csúcs nélküli palástköszörügép, palástköszörügépek
Koyo Machine Industries cégáttekintö

Koyo Machine Industries Co., Ltd. európai képviselete:
Crystec Technology Trading GmbH

Crystec cégáttekintö
tartalom CCD E-Mail English   deutsch   français   italiano   español   russki   romaneste   magyar
áttekintö   fémmegmunkálás   csúcs nélküli   sík   E-dt   félvezetö   KMI   KMU

Csúcs nélküli köszörügép

Ez az oldal leírja a csúcs nélküli palástköszörülés technológiáját valamint a megfelelö köszörügépeket Koyo Machine Industries-tól. A csúcs nélküli köszörüléskor a munkadarab egy vezetösínen támasztódik és két korong között helyezkedik el: egyik a szabályzókorong, amely a munkadarabot meghajtja és másik a köszörükorong, amely a felületet forgácsolja. Koyo Machine Industries világszerte piacvezetö szolgáltatója a nagy pontosságú csúcs nélküli CNC-vezérléses akár 15 tengelyes köszörügépeknek.

A csúcs nélküli köszörülés alapjai

A csúcs nélküli köszörülés a hengeres palástköszörülési módszerekhez tartozik. A közönséges palástköszörülési módszerhez képest, ahol a munkadarabot csúcsok közé kell befogni, a csúcs nélküli köszörülésnél a darab nincs rögzítve és ezért a végeinél orsók vagy tartók nem szükségesek. Ehelyett ebben az esetben a munkadarab a felületével felfekszik a köszörügépben a támasztólécre és szabályzókorongra. A darab a gyorsan forgó csiszolókorong és a lassabban forgó, kisebb szabályzókorong között forog.

csúcs nélküli köszörülés csúcs nélküli köszörügépekkel ill. palástköszörügépekkel

G: köszörükerék - R: szabályzókorong - B: vezetösín - W: munkadarab

A köszörügép vezetösínje (tartó vonalzónak vagy vezetö vonalzónak is nevezhetö) általában úgy van beállítva, hogy a munkadarab tengelyének közepe a szabályzó- és köszörükorong középpontjainak képzeletbeli össszekötö egyenese felett fekszik. A vezetösín ezenkívül ferdére van vágva, hogy a munkadarab a vezetösín és a szabályzókorong között rögzíthetö legyen. A szabályzókorong puha anyagból van pld. egy gumikeverékböl, amely kemény szemcséket tartalmazhat hogy a munkadarab és a szabályzókorong közötti erös tapadást biztosítja.

kerekség

A csúcs nélküli köszörütechnika kimagasló kerekségeket állíthat elö. A munkadarabok egyidejü tárolása és feldolgozása miatt palástfelületükön köszörüléskor azonban folyamattipikus hibák keletkezhetnek a kerekségben. A köszörügép és a köszörünyílás geométriájának helyes beállítása ezért nagyon fontos. Ha a munkadarab egy kidudorodó pontja érinti a szabályzókorongot, akkor a másik oldalán egy mélyedö pont csiszolódik rajta. Ez a mélyedés azonban nem fekhet pontosan a dudorodással szemben. A köszörügépet úgy kell beállítani, hogy egy nagyon soksarkú poligonalkat csiszolódjék és így a munkadarab csaknem kerek lessz.

kerekség a csúcs nélküli köszörülésnél

g: köszörükerék - r: szabályzókorong - w: munkadarab - dg. köszörükerék átméröje - dr: szabályzókorong átméröje - p: behatolási mélység - n: poligonrendszer


köszörükorongok és szabályozásuk

csúcs nélküli köszörügép köszörükorongja

Koyo köszörügépjeiben nagy százalékban köbös bórnitridos cBN vagy gyémánt köszörükorongokat alkalmaz. A 30-as és 45-ös köszörügép széria szabályozására és élesítésére egy különös opció áll rendelkezésre: élesítés elektromos ívkisülés által E-dt.

automatizáció

Megkülönböztetünk két fajta csúcs nélküli köszörülési módszert:
Beszúró palástköszörülés
A munkadarab a folyamat alatt lehet különbözö vastagságú čs vagy csak egy része, vagy hozzáidomított köszörükorongokkal az egész darab csiszolható.
Ŕteresztö palástköszörülés
Henger alakú munkadarabok ezzel a módszerrel ŕteresztö módon munkálhatók meg. A darab hosszabb is lehet a köszörükorongnál és mégis a teljes hossza köszörülhetö. Ŕteresztö módszerrel kis munkadarabokat is megmunkálhatunk. Ekkor egyidejüleg több munkadarab is van a köszörügépben és nagy átvitelek érhetök el.


A csúcs nélküli köszörülés elönyei


Csúcs nélküli köszörügépek föbb bevetési tere

Nagytömegü sorozatgyártás
pld. csapszegek, tengelyek, gördülöcsapágy elemei, csapágyházak, szelepvezérlési hajtókarok,fúvóka tük, rotor tengelyek, golyós csapok

Sokszámú különleges alkalmazások
pld. rudak, csövek, íróhengerek gumibevonattal, gyújtógyertyaizolátorok, biliárdgolyók

Munkadarabok, amelyek csúcs nélküli köszörügépben vagy palástköszörügépben lettek megmunkálva

Crystec Technology Trading GmbH, www.crystec.com, +49 8671 882173
Linie

Koyo csúcs nélküli palástköszörügépek

Koyo büszke a széles választékú csúcs nélküli köszörügépes termékcsoportjára. Annak érdekében, hogy folyamatosan megfeleljen a vásárlók igényeinek, Koyo él a sokéves tapasztalatával a köszörülés technikában és szabályzási elektronikában és így folyamatosan továbbfejleszti köszörügépeit. Ennek eredményeként kimagasló géptulajdonságokat ért el a pontosságra, hatékonyságra, tartósságra, keménységre, stabilitásra, stb tekintve. Az automatizáció mindig a vevök igényeihez van szabva és ha kívánják, lehetövé tesszük a teljesen automatikus üzemeltetést minimális gondozási ráfordítás mellett.
Koyo immár több mint 30 éve köszörügépeket gyárt és ö egyik piacvezetö elöállítója a csúcs nélküli köszörügépeknek. Minden orsó gördülö- vagy golyóscsapágyas. Az egyszerü karbantartás és a változatlanul magas csiszolópontosság mindig is elégedett vevökkel szolgált.

30/45/60-Series

C3015F

c3015F
High-Precision Model C3015F has a new symmetrical bed structure. The workrest is located on the bed center and the table feed screw is fixed to the workrest to offer the utmost static and thermal rigidity. The direct-driven grinding wheel spindle motor reduces vibration and energy costs.
C4520FS

C4520FS
Slanted R.W. slide Model C4520FS has a fixed workrest for easy part loading & unloading. The slanted regulating wheel slide offers constant roundness without being affected by grinding wheel or regulating wheel wear.
4515C

4515C
Economical In Model 4515C, CNC control for the lower slide is standard equipment, as is the rotary traverse-type regulating wheel dresser. It has a cantilever-type grinding wheel spindle, and the regulating wheel spindle is easily to change.
4515CS

4515CS
Fixed Workrest In Model 4515CS, the fixed workrest makes it easy to load and unload workpieces. The grinding and regulating wheel slides are moveable.
4520C

4520C
Tough Material In Model 4520C, the regulating wheel housing opens from the top enabling easy wheel change. It has an upper and lower double slide system for easy, automatic feed as well as size correction by CNC controls.
4520CH

4520CH
High-Speed Grinding wheel peripheral speed of 120m/s.
6015C

6015C
Compact Model 6015C is compact to minimize floor space but has a ø610mm grinding wheel. It has a rotary traverse-type regulating wheel dresser, a cantilever-type grinding wheel spindle, and the regulating wheel spindle is easily changed.
6020CAS

6020CAS
Angular The 6020CAS grinder increases productivity because it grinds the O.D. and face of the part simultaneously. Constant roundness is achieved with the slanted regulating wheel slide, and the fixed workrest makes the loading process simple.

Crystec Technology Trading GmbH, www.crystec.com, +49 8671 882173
Linie


KC-Series

KC-200

KC-200
Standard Easy maintenance with cartridge grinding wheel spindle
KC-300/400

KC-300
Dual Support - High-rigidity for heavy-duty grinding
- High-Precision
- Integrated Structure of Mechanical & Electrical Functions for Labor-Saving Automation
- Easy Maintenance & Consistent Grinding Accuracies
KC-300A/400A

KC-300A/400A
Slant-Bed - Automatic Setup Change and Easy Operation
- High-Precision for Large Diameter Workpieces
- Integrated Structureof Mechanical & Electrical Functions for Labor-Saving Automation
- Easy Maintenance & Consistent Grinding Accuracies
KC-500/600

KC-500/600
Medium-Sized - High-Precision for a Wide Selection of Medium-Sized Workpieces
- Integrated Structure of Mechanical & Electrical Functions for Labor-Saving Automation
- Easy Maintenance & Consistent Grinding Accuracies
KC-500A/600A

KC-500A/600A
Medium-Sized - Automatic Setup Change and Easy Operation
- High-Precision for Medium-Sized Workpieces
- Integrated Structure of Mechanical & Electrical Functions for Labor-Saving Automation
- Easy Maintenance & Consistent Grinding Accuracies
- Slant Bed
KC-700/800

KC-700/800
Long Workpieces - High-Precision
- Suitable for Heavy Workpieces up to 805mm Long
- Integrated Structure of Mechanical & Electrical Functions for Labor-Saving Automation
- Easy Maintenance & Consistent Grinding Accuracies
KC-700A/800A

KC-700A/800A
Large Workpieces - Automatic Setup Change and Easy Operation
- Suitable for Long, Heavy Workpieces
- Integrated Structure of Mechanical & Electrical Functions for Labor-Saving Automation
- Easy Maintenance & Consistent
- Slant Bed
KCL-50

KCL-50
Very Small Diameter The KCL-50 is a unique centerless machine that can grind the O.D. of Zirconia (ceramic) parts using a thru-feed method. This achieves high accuracy and high productivity while attaining sub-micron (0.1µm Rz) accuracy on very small diameter workpieces.

Crystec Technology Trading GmbH szívesen vitat Önnel minden további részletet is.
Web-oldalaink tartalomjegyzéketartalom-
jegyzék
kapcsolat Crystec-el Még több információt igényel?
Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!
oldal kezdete
kezdethez