Masina de rectificat rotund, fara centre, masini de rectificat rotund
Koyo Machine Industries Firmenüberblick

Koyo Machine Industries Co., Ltd. este reprezentata in Europa de catre:
Crystec Technology Trading GmbH

Crystec Firmenüberblick
InhaltCCDE-Mail English   deutsch   français   italiano   español   russki   romaneste   magyar
Prezentare   Masini de rectificat   fara centre   plan   E-dt   semiconductori

Masini de rectificat fara centre

Aceasta pagina descrie tehnologia rectificarii fara centre dar si a masinilor de rectificat ale firmei Koyo Machine Industries. La rectificarea fara centre, piesa se sprijina pe o tija de ghidare si este fixata de o roata de ghidare care actioneaza piesa si de o roata de rectificat care prelucreaza prin aschiere suprafetele. Koyo Machine Industries este lider mondial in producerea de masini de rectificat de mare precizie, fara centre, cu comanda CNC cu pana la 15 axe.

Bazele rectificarii fara centre

Rectificarea fara centre apartine procesului de rectificare rotunda. Opusul rectificarii rotunde unde piesa vine prinsa intre niste varfuri, la rectificarea fara centre, piesa nu necesita o prindere in prealabil. Astfel, in acest caz piesa este sustinuta in masina de rectificat de o tija de sustinere si de rola de ghidare. Piesa se roteste intre piatra de rectificat care se invarte mai rapid decat rola de ghidare mai mica in diametru.

rectificare cu masina de rectificat fara centre respectiv masini de rectificat rotund.

G: piatra de rectificat - R: rola de ghidare - B: tija de sustinere - W: piesa

Tija de sustinere a masinii de rectificat este pozitionata de obicei astfel incat centrul piesei sa se afle peste linile de legatura imaginare, intre centrele rolei de ghidare si a rotii de rectificat. Tija de ghidare este putin inclinata pentru fixarea piesei intre tija si rola de ghidare. Rola de ghidare este dintr-un material moale de obicei dintr-un amestec de cauciuc care poate sa contina granulatii care au rolul de a asigura o tractiune buna intre piesa si rola.

Rotunjimea

Tehnica de rectificare fara centre poate sa creeze rotunjiri foarte precise. Prin stocarea si prelucrarea suprafetei piesei in acelasi timp, pot aparea greseli, asa zisele erori de proces. Reglarea corecta a masini si a geometriei de rectificare este intotdeauna, foarte importanta. Cand un punct inalt al piesei atinge rola de ghidare, are loc o aschiere pe partea opusa. Acel loc aschiat nu are voie sa fie exact pe diametrul opus al punctului cel mai inalt. Masina de rectificat trebuie astfel reglata, incat sa reiese o forma poligonala cu foarte multe canturi, iar piesa sa capete prin rectificare o forma aproape rotunda.

rontunjimea la rectificarea fara centre

g: piatra de rectificat - r: rola de ghidare - w: piesa - dg. diametrul pietrei de rectificat - dr: diametru rola de ghidare - p: adancime de aschiere - n: aranjare poligonala


Pietre de rectificat si ajustarea lor

piatra de rectificat pentru masina de rectificat fara centre

Koyo foloseste pentru masinile sale intr-un procent ridicat, pietre de rectificat din nitrura de bor cubica sau pietre de rectificat din diamant. Pentru masinile de rectificat din serile 30 si 45, ajustarea se face printr-o metoda speciala de descarcare electrica (electrical discharge truing). E-dt.

Automatizarea

Se deosebesc 2 metode de rectificare fara centre:
rectificare cu avans transversal
Piesa poate sa aibe mai multe diametre, se pot prelucra doar anumite diametre sau la o reglare corespunzatoare a pietrei de rectificat, se poate rectifica intreaga piesa.
rectificare cu avans continuu
Piesele de forma cilindrica se pot prelucra incontinuu. Piesa poate fi mai lunga decat piatra de rectificat si totusi poate fi rectificata pe intreaga lungime. Si piese de dimensiuni mai mici pot fi prelucrate. Acest lucru avand avantajul ca se rectifica odata mai multe piese si se pot atinge capacitati de rectificare foarte mari.


Avantajele rectificarii fara centre


Domeniul de utilizare al masinilor de rectificat fara centre

Productie de serie mare
de exemplu bolturi, arbori, cuzineti, lagere, tije de tacheti, jiglori, ax rotor, nuca/rotule

Utilizarea in multe cazuri particulare
de exemplu bari, tevi, masini-tighel, izolatori bujii, bile de biliard

piese, rectificate cu o masina de rectificat fara centre respectiv masina de rectificat rotund

Crystec Technology Trading GmbH, www.crystec.com, +49 8671 882173
Linie

Masini de rectificat rotund fara centre marca Koyo

Koyo are deosebita placere de a va prezenta spectrul sau larg de masini de rectificat fara centre. Pentru a preintampina cerintele clientilor, Koyo si a folosit experienta tehnicilor de rectificat, acumulata de a lungul timpului, in vederea dezvoltari viitoarelor masini de rectificat. Rezultatele sunt proprietati exceptionale ale masinilor cum ar fi precizia, eficienta, fiabilitatea, rigiditatea, stabilitatea etc. Automatizarea se face conform cerintelor clientului si este posibila o deservire minima.
Koyo produce de mai mult de 30 de ani, masini de rectificat si este unul dintre liderii in producerea masinilor de rectificat fara centre. Toti arbori sunt lagaruiti in cuzineti speciali. O intretinere simpla si precizia de rectificat asigura satisfactia clientilor.

30/45/60-Series

C3015F

c3015F
High-Precision Model C3015F has a new symmetrical bed structure. The workrest is located on the bed center and the table feed screw is fixed to the workrest to offer the utmost static and thermal rigidity. The direct-driven grinding wheel spindle motor reduces vibration and energy costs.
C4520FS

C4520FS
Slanted R.W. slide Model C4520FS has a fixed workrest for easy part loading & unloading. The slanted regulating wheel slide offers constant roundness without being affected by grinding wheel or regulating wheel wear.
4515C

4515C
Economical In Model 4515C, CNC control for the lower slide is standard equipment, as is the rotary traverse-type regulating wheel dresser. It has a cantilever-type grinding wheel spindle, and the regulating wheel spindle is easily to change.
4515CS

4515CS
Fixed Workrest In Model 4515CS, the fixed workrest makes it easy to load and unload workpieces. The grinding and regulating wheel slides are moveable.
4520C

4520C
Tough Material In Model 4520C, the regulating wheel housing opens from the top enabling easy wheel change. It has an upper and lower double slide system for easy, automatic feed as well as size correction by CNC controls.
4520CH

4520CH
High-Speed Grinding wheel peripheral speed of 120m/s.
6015C

6015C
Compact Model 6015C is compact to minimize floor space but has a ø610mm grinding wheel. It has a rotary traverse-type regulating wheel dresser, a cantilever-type grinding wheel spindle, and the regulating wheel spindle is easily changed.
6020CAS

6020CAS
Angular The 6020CAS grinder increases productivity because it grinds the O.D. and face of the part simultaneously. Constant roundness is achieved with the slanted regulating wheel slide, and the fixed workrest makes the loading process simple.

Crystec Technology Trading GmbH, www.crystec.com, +49 8671 882173
Linie


KC-Series

KC-200

KC-200
Standard Easy maintenance with cartridge grinding wheel spindle
KC-300/400

KC-300
Dual Support - High-rigidity for heavy-duty grinding
- High-Precision
- Integrated Structure of Mechanical & Electrical Functions for Labor-Saving Automation
- Easy Maintenance & Consistent Grinding Accuracies
KC-300A/400A

KC-300A/400A
Slant-Bed - Automatic Setup Change and Easy Operation
- High-Precision for Large Diameter Workpieces
- Integrated Structureof Mechanical & Electrical Functions for Labor-Saving Automation
- Easy Maintenance & Consistent Grinding Accuracies
KC-500/600

KC-500/600
Medium-Sized - High-Precision for a Wide Selection of Medium-Sized Workpieces
- Integrated Structure of Mechanical & Electrical Functions for Labor-Saving Automation
- Easy Maintenance & Consistent Grinding Accuracies
KC-500A/600A

KC-500A/600A
Medium-Sized - Automatic Setup Change and Easy Operation
- High-Precision for Medium-Sized Workpieces
- Integrated Structure of Mechanical & Electrical Functions for Labor-Saving Automation
- Easy Maintenance & Consistent Grinding Accuracies
- Slant Bed
KC-700/800

KC-700/800
Long Workpieces - High-Precision
- Suitable for Heavy Workpieces up to 805mm Long
- Integrated Structure of Mechanical & Electrical Functions for Labor-Saving Automation
- Easy Maintenance & Consistent Grinding Accuracies
KC-700A/800A

KC-700A/800A
Large Workpieces - Automatic Setup Change and Easy Operation
- Suitable for Long, Heavy Workpieces
- Integrated Structure of Mechanical & Electrical Functions for Labor-Saving Automation
- Easy Maintenance & Consistent
- Slant Bed
KCL-50

KCL-50
Very Small Diameter The KCL-50 is a unique centerless machine that can grind the O.D. of Zirconia (ceramic) parts using a thru-feed method. This achieves high accuracy and high productivity while attaining sub-micron (0.1µm Rz) accuracy on very small diameter workpieces.

Crystec Technology Trading GmbH dicuta cu placere cu dumneavoastra si alte detalii.
cuprinsul paginilor noastre de internetCuprins

contact cu Crystec Doriti si alte informatii?
Va rugam sa ne contactati!
inceput paginainceput