Eroziunea prin scanteie: ajustarea pietrei de rectificat
Prezentarea firmei Koyo Machine Industries

Koyo Machine Industries Co., Ltd. este reprezentata in Europa de catre:
Crystec Technology Trading GmbH

Prezenatre firma Crystec
Cuprins ccd E-Mail English   deutsch   français   español   russki   romaneste   magyar
Presentare   Masini de rectificat   fara centre   plan   Shoe   Grove   E-dt   semiconductori

E-dt

Eroziunea prin scanteie pentru ajustarea pietrei de rectificat

Abrevierea E-dt inseamna Electrical discharge Truing si inseamna eroziune prin scanteie.

Pietrele de rectificat trebuie ajustate si ascutite la anumite perioade de timp. Acest lucru se intampla cu o masina de indreptat, care in cele mai multe cazuri este o scula din diamant, care se trage peste piatra de rectificat. Astfel se readuce piatra de rectificat la o forma initiala, piatra pierzandu-si forma in urma operatiilor de rectificare.Forma pietrei de rectificat depinde de operatia de rectificare. Uneori trebuie rectificate si anumite structuri ale pieselor. La rectificarea fara centre sunt necesare structuri concave pentru asigurarea transportului autonom al pieselor prin masina de rectificat. Ajustarea sau ascutirea pietrelor de rectificat au ca scop formarea unui nou strat de granule de rectificat la suprafata pietrei, prin indepartarea legaturilor dintre ele. Utilizarea unei scule de indreptat pe baza de diamant are 2 roluri una de ascutire iar cealalta de indreptare.La ascutirea cu diamantul, deseori o parte din noile granule se deterioreaza. Acest lucru se poate evita utilizand eroziunea prin scanteie. Eroziunea prin scanteie este o metoda ultraprecisa de indreptat si ascutire a pietrelor de rectificat, fara atingere, care imbunatateste precizia, debitul si calitatea. Este posibila si ascutirea pietrelor de rectificat din diamant cu legatura metalica, montate pe masina prin indepartarea legaturi metalice, fara deteriorarea granulelelor din diamant.

Eroziunea prin scanteie Eroziunea prin scanteie Eroziunea prin scanteie

Koyo a recunoscut avantajele utilizarii pietrelor de rectificat din diamant. Diamantul este un material neconductibil electric si deasemena foarte dur. Astfel de pietre de rectificat sunt foarte potrivite pentru rectificarea materialelor foarte dure cum ar fi ceramica, carbidul, fonta, materiale sinterizate dar si a otelurilor dure. Granulele de diamant sunt si din puct de vedere al pretului mai rentabile decat materialele pe baza de cBN si au o durata de viata mai lunga.
De ce nu se utilizeaza mai des pietre de rectificat pe baza de diamant?

Deoarece...

Koyo are solutia .......ascutirea si indreptarea cu ajutorul eroziunii prin scanteie. (E-dt)

Roata de rectificat de pe o masina Koyo si echipament de indreptat cu eroziune prin scanteie

Indreptarea respectiv ascutirea unei pietre de rectificat este necesara pentru atingerea unor rezultate bune in operatiile de rectificat indiferent daca sunt folosite roti din cBN sau diamant sau pietre de rectificat conventionale. Indreptarea si ascutirea pietrelor de rectificat foarte dure a fost intotdeauna o problema. Utilizatrea unei legaturi mai moi a fost un compromis dar a avut ca rezultat o durata de viata a pietrei de rectificat relativ redusa.
Diamantul este unul din cele mai dure materiale cusnoscute. Este de 1,7 ori mai dur decat nitrura de bor cubica cBN si de 3,3 ori mai dur decat pietrele de rectificat convetionale. Legatura metalica permite o aranjare mai stransa in structura granulelor si imbunatateste durata de viata a pietrelor de rectificat.
Tabel de comaparatie a duritatiilor

Utilizarea si avantajele utilizarii E-dt:

Reducerea timpilor neproductivi
Timpi de stagnare care reies in urma operatiilor de indreptare a pietrei de rectificat scad de la 1/8 pana la 1/5 visavis de pietrele de rectificat cBN cu legaturi rasinoase artificiale. Erodare: Testele facute pe o masina de rectificat Koyo KVD-300 arata ca, cu ajutorul eroziunii prin scanteie este nevoie doar de 15s E-dt pentru a lua 0,76" de pe suprafata pietrei de rectificat in comparatie cu indreptarea unei pietre din cBN, cu o scula de indreptat conventionala este nevoie de120s.
Productivitate
Reducerea timpilor de ajustare
Pietrele de rectificat din cBN trebuie ajustate in medie de 3 ori mai des decat rotile din diamant, care se ajusteaza cu ajutorul E-dt eroziunii prin scanteie. La rectificarea pieselor din metal sinterizat se scurteaza timpul de lucru cu pana 28%. Ajustarea pietrei poate sa aibe loc intre schimburile de lucru.
Timp de ajustare
Cresterea preciziei rectificarii
Prin intretinerea suprafetei pietrei de rectificat are loc o imbunatatire a preciziei cum ar fi uniformitate, paralelitate, rotunjime, cilindricitate si nu in ultimul rand calitatea suprafetelor pieselor. Acest lucru este foarte important la piese care trebuie rectificate cu precizii mari. Prin introducerea pietrelor de rectificat mai fine din diamant, se pot obtine de altfel si suprafete fine(0,2µm).
Precizie in rectificare

E-dt Rezultate dupa teste:

Test Ergebnisse

Eroziunea prin scanteie E-dt ajusteaza piatra de rectificat cu precizie foarte mare deoarece nu exista frecare intre scula de ajustat si roata de rectificat, respectiv suprafata pietrei.
In momentul de fata ajustarea pietrelor din cBN se face adesea prin metode care distrug partial marginile granulelor abrazive. In comparatie cu aceasta metoda, eroziunea prin scanteie nu distruge granulele abrazive, dupa cum se poate vedea in imaginile alaturate.

cBN
Diamant
Ajustarea pietrelor cBN cu scula conventionala (graunte din oxid alb de aluminu)
Diamantul dupa ajustarea cu eroziunea prin scanteie

Masinile Koyo echipate cu aparat de ajustare prin eroziune cu scanteie, sunt urmatoarele:
Masini de rectificat fara centre: C3015F, C4520FS, 4515C, 4515CS, 4520C, KCL-50
Masini de rectificat plan: KVD-300II, KVD-450, KVD-580, HD-3, HD-5, HD-7, HD-10, R-031, R-431, R-631, R-632

Crystec Technology Trading GmbH va ofera si discuta cu placere cu dumneavoastra si alte detalii.
Cuprinsul paginilor noastre de internetCuprins
Contact cu CrystecDoriti si alte informatii?
Va rugam sa ne contactati!
Inceput paginala
inceput